GÜNCEL

Sakarya İletişim iddialı geliyor!

Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi, yeni yapısıyla oldukça iddialı geliyor. İşte Sakarya Üniversitesinin yeni yükselen yıldızı

24 Temmuz 2012 Saat: 21:28
Sakarya İletişim iddialı geliyor!
Sakarya İletişim iddialı geliyor!
Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi, Türkiye'de ilk kez uygulanacak eğitim modeliyle şimdiden adından söz ettirmeyi başardı. 2013-2014 eğitim-öğretim döneminde eğitime başlaması planlanan İletişim Fakültesi'nde öğrenciler ayrıca fakültedeki atölyelerde çalışacak ve ekonomik açıdan da ailelerine bağımlı olmaktan kurtulacak. 

Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan vekili Prof. Dr. Metin Işık, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında eğitime başlayacak fakültenin bölge için çok önemli bir işlev göreceğini söyledi. Fakülte bünyesinde Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Gazetecilik, Radyo-Televizyon ve Sinema ve İletişim Bilimleri olmak üzere dört bölümün açılmasının planlandığını ifade eden Işık, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas'ın özel ilgi ve desteği sayesinde fakülte için planlanan projelerin kısa sürede hayata geçirilerek, ülkemize model teşkil edecek bir sistemin ortaya çıkacağını söyledi.

ÖĞRENCİLER İÇİN UYGULAMA ALANI

Fakülte bünyesinde kurulacak tüm birimlerde öğrencilerin yer alacağı ve burada üretilecek uluslararası düzeydeki profesyonel işlerin döner sermalede değerlendirileceğini anlatan Işık, maddi kaynağın bir bölümünün öğrencilere pay edileceğini ve böylelikle öğrencilerin ailelerine ekonomik anlamda bağının en az düzeye idrileceğini ifade etti. Fakülte bünyesinde; Ajans İletişim  & Reklam Atölyesi ve İletişim Araştırmaları Merkezi'nin kurulacağını da söyleyen Işık, Kampüs TV ve Kampüs Radyo ile Gazete Kampüs sayesinde öğrencilerin öğrendiklerini uygulama fırsatı bulanacağını ifade etti. 

İşte fakülte bünyesinde planlanan yeni projeler; 

Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi: İlk defa bir İletişim Fakültesi bulunduğu şehre artı değer katmak için müfredatında zorunlu bir ders (uygulama) açılacak. Bu ders tüm bölümlerde 3. sınıfın her iki döneminde de yer alıyor.

Topluma Hizmet Uygulamaları dersi, öğrencilerin yaşadıkları çevrenin toplumsal sorunlarına duyarlılık göstererek, toplumdaki bireylerin yaşam kalitesini yükseltecek ve refahını sağlayacak projeler geliştirerek topluma  hizmet etmelerini amaçlamaktadır.
Bu ders, toplumun güncel sorunlarını belirleme ve çözüm üretmeye yönelik projeler hazırlama, panel, konferans, kongre, sempozyum vb. bilimsel etkinlikler düzenleme, sosyal girişimcilik çerçevesinde proje (sosyal sorumluluk kampanyaları vb.) düzenleme gibi  etkinlikleri kapsamaktadır.
 
Türkiye'de Bir Diğer İlk: 7+1 Modeli

İletişim Fakülteleri öğrencileri okulda aldıkları dersleri uygulayabilecek fırsatları yeteri kadar bulamamaktadır. Mezun olan öğrenci bir iş için başvurduğunda ilk karşılaştığı soru "tecrüben var mı?" olmaktadır.  

7+1 Modeli öğrencilerin staj dışında kurumlarda çalışarak deneyim kazanmalarını amaçlamaktadır. 4. sınıfın son döneminde öğrenciler fakülteye gelmeyerek, alanlarıyla ilgili kurumlarda- işyerlerinde çalışma fırsatı bulacaklardır. (Bununla ilgili gerekli altyapı çalışmaları tamamlanarak, ilgili kurumlarla protokoller yapılacaktır.) Böylece öğrencilerimiz mezun olmadan önce iş (piyasa) tecrübesi edinme fırsatı elde etmiş olacaklardır. 

HER DÖNEM EN FAZLA 5 DERS: İnternet üzerinden canlı ve interaktif ders sunumu...
Fakültemizin tüm bölümlerinde öğrenciler her dönem en fazla 5 ders alacaklardır. Dersler kuram ve uygulamanın sentezi şeklinde olacaktır. 3. ve 4. sınıflarda tüm dersler seçmeli olacak, öğrenci danışman hocasının da yönlendirmesiyle kendi çizdiği yol haritasına göre ders seçimini yapacaktır. 

Sakarya Üniversitesi mükemmel bir teknolojik altyapıya sahiptir. İletişim Fakültesi olarak bu teknolojik altyapıdan mutlaka yararlanılacaktır. Öğrencimizin seçtiği dersi Fakültemiz dışında alanında en yetkin hocalardan alması sağlanacaktır. Burada örneğin "Kurumsal Kimlik ve Marka Yönetimi" dersini ülkemizde A Üniversitesinden X hocamız veriyor diyelim. Biz Dekanlık olarak  dersi  mutlaka o hocamızın vermesini sağlayacağız... Hocamızın Sakarya'ya gelmesine de gerek yok. Zira internet üzerinden sınıftaki öğrencilerimize dersini anlatacak, öğrencilerimiz sorular sorabilecek... Bununla ilgili görüşmelerimizi bile şimdiden yaptık. Birçok hocamız sağolsunlar bizi kırmayarak ders vermeyi kabul ettiler...
 


YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑