YAŞAM

Samsun'da zehirli varil paniği!

Samsunun Atakum ilçesinde sahile vuran varil, çevre sakinlerini korkuttu.

18 Ağustos 2012 Saat: 22:18
Samsun'da zehirli varil paniği!
Samsun'da zehirli varil paniği!
Samsun'un Atakum ilçesinde kıyıya vuran bir varil, paniğe neden oldu. Sahile vuran varili inceleyen KBRN ekipleri, varilin boya yapımında kullanıldığını belirledi. 
 
Samsun'un Atakum ilçesinde kıyıya vuran bir varil, paniğe neden oldu. Bir gemiden atılan bir şey gören can kurtaranların varil olduğunu tespit etmesinin ardından durumu İl Afet ve Acil durum Müdürlüğü'ne bildirmesi üzerine Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) Tehlikelerden Korunma ekipleri olay yerine geldi.

Samsunlular, büyük bir mücadelenin ardından Samsun'dan imha edilmek üzere Almanya'ya gönderilen varillerden sonra sahile vuran varil nedeniyle büyük panik yaşadı. Bugün benzer zehirli varil paniği, yine Atakum ilçesinde yaşandı. Adnan Menderes sahili Deniz Kafe halk iskelesi yanında kumsala vuran küçük varil, vatandaşları heyecanlandırdı. Sahilde görevli can kurtaranlar tarafından fark edilen varil, kısa sürede kıyıya vurdu. Olayı gören cankurtaran Ali Kuru, varili saat 15.30 sularında fark ettiklerini söyledi. Gemiden birinin atladığını görmesiyle öncelikle kaçak yolcu sandığını ifade eden Kuru, cismi dürbünle takibe aldığını belirtti. Kuru, atılan cismin varil olduğunu anladıktan sonra zehirli olabileceği ihtimali üzerine çevresinde güvenlik önlemi oluşturup, durumu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne haber verdiklerini kaydetti. 
 
Kısa sürede olay yerine ulaşan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü KBRN ekipleri, titizlikle yaptıkları inceleme ve test sonucunda varilin boya kutusu olduğunu tespit etti. Olayın ardından vatandaşlar, rahat bir nefes aldı.




YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑