GÜNCEL

Şanlıurfa'da 161 molotof ve 1035 torpil ele geçirildi: 22 gözaltı

Şanlıurfa'da polisin şüphe üzerine durdurup aradığı otomobilde 161 molotof kokteyli, 1035 plastik torpil, çok sayıda maske ve eldiven ile patlayıcı yapımında kullanılan çok miktarda deterjan ele geçirildi

11 Ocak 2015 Saat: 13:14
Şanlıurfa'da 161 molotof ve 1035 torpil ele geçirildi: 22 gözaltı
Şanlıurfa'da 161 molotof ve 1035 torpil ele geçirildi: 22 gözaltı

Aralarında polis merkezlerinin de bulunduğu kamu binalarına saldırıda kullanılacağı öne sürülen patlayıcılarla ilgili 22 kişi gözaltına alındı. HDP Şanlıurfa İl Gençlik kolları üyeleri tarafından dün Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki boş bir araziye ’Demokratik yaşamı inşa’ adı verilen çadırın kurulmasına izin verilmedi. 

Bunun üzerine polise taş ve molotof kokteyli atan, basınçlı su ve biber gazıyla dağıtılan kişilerin yakalanması için kent genelinde birçok noktada denetim noktası oluşturuldu. Polisler, durumlarından şüphelenilen kişilerin kimlik sorgusunu yaptıktan sonra üst aramasından geçirdi. 



Polisler, Devteşti Mahallesi’nde şüphe üzerine sürücüsü açıklanmayan bir otomobili durdurarak aradı. Otomobilin bagajında 161 molotof kokteyli, 1035 plastik torpil, çok sayıda maske ve eldiven ile patlayıcıyapımında kullanılan çok miktarda deterjan ele geçirildi. 

Olayla ilgili kimlikleri açıklanmayan 22 şüpheliyi gözaltına alan polis, ele geçirilen patlayıcı ve malzemelere el koydu. Gözaltına alınan 22 kişi sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürülürken, şüphelilerin aralarında polis merkezlerinin de yer aldığı kamu binalarına saldırı düzenleyecekleri iddia edildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑