YAŞAM

Sarıkamış şehidlerine Mevlid-i Şerif okutuldu

Sarıkamış Şehitleri'ni anma etkinlikleri çerçevesinde 98 yıl önce Sarıkamış Allahuekber Dağları'nda şehit olan 100 binlerce askerin aziz ruhları için Mevlid-i Şerif okutuldu ve hatim programı düzenlendi.

4 Ocak 2013 Saat: 23:00
Sarıkamış şehidlerine Mevlid-i Şerif okutuldu
Sarıkamış şehidlerine Mevlid-i Şerif okutuldu
Sarıkamış'ta bulunan tarihi Kazım Karabekir Paşa Camii'nde ki Mevlid-i Şerif'te şehitlerin ruhuna Kur'an-ı Kerim, okundu, dualar edildi. Mevlid-i Şerif okunduğu sırada duygulu anlar yaşandı.

Programa Kars Valisi Eyüp Tepe, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Aslan, Yunus Kılıç, Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen ve vatandaşlar katıldı.

Öte yandan dışarıdaki dondurucu soğuk camiden çıkan vatandaşlara oldukça zor anlar yaşattı. Camiden çıkan vatandaşlara aşure ikram edildi. Kızılay Erzurum ve Sarıkamış şubesi de vatandaşlara lokum dağıttı. Vatandaşlara ayrıca sıcak çay ikramı da yapıldı.

Mevlit programının sona ermesi ardından camiden çıkan vatandaşlar ve protokol mensupları Şehitler Mahallesi'nde bulunan Yukarı Sarıkamış Şehitleri Anıtı'na kadar yürüdü. Anıtta saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program dualarla sona erdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑