YAŞAM

Savcı İşbitiren'e şok!

Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet İşbitiren’in bir dosyanın kapatılması için rüşvet talep ettiği dinleme kayıtlarında yer aldı. Başsavcı hakkındaki iddialar üzerine soruşturma açıldı..

10 Mart 2013 Saat: 13:40
Savcı İşbitiren'e şok!
Savcı İşbitiren'e şok!
Trabzon’da, 7 ay önce yaşanan bir olayla bağlantılı soruşturma dosyasının kapatılmasını sağlamak amacıyla Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet İşbitiren’e rüşvet verdikleri iddiasıyla 4 kişi gözaltına alındı. İki hafta önce ortaya çıkarılan olayın Ankara‘ya bildirilmesi üzerine Trabzon’a giden müfettişler, İşbitiren’in, dosya kapatılması karşılığında iPhone-5 cep telefonu ile 2 bin 500 lira rüşvet aldığı iddiasını mercek altına aldı.
Milliyet’in edindiği bilgilere göre, Trabzon’da yaşayan Temel T. adlı bir vatandaş geçen yıl yaz aylarında kentte, “meskun mahalde” havaya silah attığı için polis tarafından gözaltına alındı. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Temel T.’nin hakkında açılan adli soruşturma, şüpheli lehine “takipsizlik” kararı verilmesiyle kapanırken, Temel T., adli emanete alınan iki tabancasını kurtarıp geri almak amacıyla Yüksel A. adlı arkadaşından yardım istedi. Arkadaşının talebi üzerine harekete geçen Yüksel A., iki tabancayı geri alabilmek amacıyla Trabzon Adliyesi’nde görevli Cumhuriyet Savcısı Mehmet İşbitiren ile temas kurdu. Bu süreçte, savcı İşbitiren’in, iPhone-5 marka cep telefonu ve 2 bin 500 lira rüşvet karşılığında Temel T. ve Yüksel A.’ya yardım ettiği yönünde bilgiler içiren bir ihbar Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na ulaştırıldı. Olaya Başsavcı Ahmet Kul el koyarken, iddianın soruşturulması kapsamında, zanlıların telefonları dinlemeye alındı.

İstenenleri getirdi

Trabzon Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nce (KOM) yapılan teknik dinlemelerde elde edilen bilgiler doğrultusunda Başsavcı Kul’un talimatıyla düğmeye basıldı. Mahkeme kararıyla yapılan dinlemeler sonrasında, polis iki hafta önce, aralarında Temel T. ve Yüksel A.’nın da yeraldığı 4 kişiyi savcıya rüşvet verdikleri gerekçesiyle gözaltına aldı. Zanlılardan Salih B.’nin Yüksel A. ile Savcı İşbitiren arasında aracılık yaptığı ve cep telefonu ile parayı getiren kişi olduğu iddia edildi. 4 zanlı tutuksuz yargılanacak.

Soruşturma başlatıldı

Elde edilen deliller doğrultusunda savcı İşbitiren hakkında rüşvet aldığı iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Olayla ilgili delillerin hem Adalet Bakanlığı, hem de Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) bildirilmesi sonrasında iki Adalet Başmüfettişi Trabzon’a giderek savcı İşbitiren hakkındaki iddiaları incelemeye aldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑