GÜNCEL

SEDAŞ’ta akıllı tablet devri

SEDAŞ müşteri memnuniyeti için işletme bakım ekiplerinin saha operasyonlarında akıllı tabletleri kullanmasını sağlıyor

7 Ekim 2016 Saat: 10:51
SEDAŞ’ta akıllı tablet devri
SEDAŞ’ta akıllı tablet devri

İşletme Bakım süreçlerini, yeni WFM Projesi sayesinde bilişim teknolojilerinden yararlanarak yöneten SEDAŞ, 2015 yılında yılın mobil projesi dalında ödül alan WFM (İş Gücü Yönetimi) projesiyle, elektrik dağıtım hizmetlerinde saha operasyonuna daha hakim olacak uygulamaları gerçekleştiriyor. SEDAŞ WFM projesi ile müşterileri için kaliteli hizmet, kesintilere hızlı müdahale, bakım takip programı çalışmalarının kayıt altına alınması gibi iş süreçlerinde yeni uygulamalar ve modern bir dönüşüm sağlıyor.

HIZLI MÜDAHALE İÇİN

SEDAŞ, WFM projesiyle, mobil ekiplerini coğrafi koordinat sistemi üzerinden görerek, elektrik şebekesine müdahale için sahadaki en yakın ekibin, en hızlı şekilde sevk ve idaresini gerçekleştirebiliyor.

TABLETLİ İŞ SÜREÇLERİ

SEDAŞ ekipleri ellerindeki son teknolojiye sahip tabletlerle, saha operasyonu sırasında kendilerine Çağrı Merkezi ve SCADA Kumanda merkezinden gelen bildirimler yanında, kullandıkları malzeme ve elektriğin verildiği zaman bilgisine kadar tüm verilerin artık sahada o anda kayıt altına alınmasını sağlıyor. 

FOTOĞRAFLA YAPILAN TESPİTLER

SEDAŞ yeni projesiyle, ekiplerine ellerindeki akıllı tabletlerle arıza mahallinden fotoğraf çekip bu görselleri merkezle paylaşabilme ve bunları arşivleyebilme imkanı da sağlıyor.   

SEDAŞ operasyon ekiplerinin ellerinde yer alacak tabletler ekiplerin, iletişim sistemlerini en etkin şekilde kullanmasına yardımcı oluyor.

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ KULLANILIYOR

Coğrafi bilgi sistemleri ile geniş entegrasyon seçenekleri bulunan WFM, saha ekiplerinin ve farklı konumlardaki ofis çalışanlarının durumlarının harita üzerinde anlık olarak takip edilebilmesini ve ulaşım için gerekli yönlendirmelerin yapılmasını da kolaylaştırıyor.  WFM, GIS (Coğrafi Bilgi Sistemi) desteği ile kullanıcılar harita üzerinde yönlendirilebiliyor, ekipler de mobil cihazlarda yer alan harita desteği ile en kısa yoldan, en kısa sürede arıza ya da bakım mahalline ulaşmaya çalışıyor. SEDAŞ WFM projesi ile sahadaki operasyon süreçlerinin daha da verimli yönetilmesini sağlıyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑