GÜNCEL

Sırrı Sakık'tan Kazım Karabekir açıklaması

1 Haziran seçimiyle Ağrı’ya Belediye Başkanı olan Sakık, şehirde ‘Utanç Abidesi’ dedikleri askeri anıtı kaldıracaklarını ve Kazım Karabekir ismini değiştireceği sözleriyle gündeme gelmişti.

11 Haziran 2014 Saat: 10:32
Sırrı Sakık'tan Kazım Karabekir açıklaması
Sırrı Sakık'tan Kazım Karabekir açıklaması

1 Haziran seçimiyle Ağrı’ya Belediye Başkanıolan Sakık, şehirde ‘Utanç Abidesi’ dedikler iaskeri anıtı kaldıracaklarını, sokak ve caddelerde Atatürk'ün silah arkadaşı Kazım Karabekir’in isminin değişeceğini açıklaması yeni bir tartışma yaratmıştı.

''YANLIŞ ANLAŞILDIM''

Sakık'ın açıklamalarından sonra birçok kesimden tepki geldi.Sabah yazarı Mahmut Övür'e konuşan Sırrı Sakık, yanlış anlaşıldığını söyledi. İşte Övür'ün yazısındaki o bölüm: Sakık, Karabekir'in Kurtuluş Savaşı ve cumhuriyet dönemindeki tavrını bilip bilmemesiyle ilgili olarak; "Bilmez olur muyum? Biliyorum tabii... Hatta daha fazlasını da söyleyebilirim. Kazım Karabekir, Kemalist rejimin Şeyh Sait isyanındaki kıyıma karşı çıkmış önemli bir isim. Benim sözlerim yanlış anlaşıldı."

''YETKİMİZ VAR MI YOK MU ONU DA BİLMİYORUM''

Sakık, tartışmanın çıkış noktasını da şöyle anlatıyor: "Ben, miting meydanında Ağrı'da 1930'da yapılan askeri anıtın kaldırılması gerektiğini söyledim. Tıpkı Mustafa Muğlalı ismi gibi... Bunun üzerine bir gazeteci 'Mareşal Fevzi Çakmak ve Kazım Karabekir isimleri caddelere verilmiş, onları da kaldıracak mısınız?' diye sorunca; 'Militarizmi hatırlatan şeyleri halkımızla konuşup değerlendireceğiz' dedim. Doğrusu yetkimiz var mı yok mu onu da bilmiyorum.

''HİÇ İSTEMEDİĞİM TARTIŞMAYA SÜRÜKLENDİM''

Ardından ısrar gelince, Mustafa Kemal'in Ermeni meselesiyle ilgili Karabekir hakkında söylediklerini hatırlattım. Hiç istemediğim bir tartışmaya sürüklendim. Bu yüzden gazetecinin sorusunun da bilinçli olabileceğini düşünüyorum."

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑