TEKNOLOJİ

Sony iPad'i kendi silahıyla vuracak

Teknoloji dünyasında sıkıntılı günler geçiren Sony, tablette çığır açan yeni tasarımıyla uluslararası arenada ses getirmeyi başardı.

2 Mart 2013 Saat: 12:16
Sony iPad'i kendi silahıyla vuracak
Sony iPad'i kendi silahıyla vuracak
iPad'in en büyük rakibi olarak gösterilen Xperia Tablet Z, su geçirmeyen özelliğiyle dikkat çekiyor.

Barcelona'daki Dünya Mobil Kongresinin en etkileyici cihazlarından biri olan Sony'nin su geçirmez tableti Xperia Z, tablet dünyasının devi Apple'ın iPad'ini sıkıntıya sokacak gibi görünüyor.

100 gram daha hafif

Xperia Tablet Z 10.1 inç 16:10 boyutlarında bir tablet, Apple iPad ise 9.7 inç 4:3 boyutlarında. Xperia Tablet Z iPad'den daha hafif ve daha ince bir yapıya sahip. İki cihaz arasında 100g kadar bir fark söz konusu. Tasarım noktasında da Sony'den görülen en iyi tasarımlardan biri

Ekranda eline su dökemez

İki tablet de parlak ekran kalitelerine sahip ancak Apple bu konuda hala tahtını kimseye kaptırmıyor. Sony 1920x1200 ekran çözünürlüğüyle Retina Display'e henüz yetişemiyor.

1 milyar içerik indirildi

Öte yandan Apple iTunes U'dan içerik indirme sayısının 1 milyarı geçtiğini duyurdu. iTunes U  okullar ve kütüphaneler, müzeler ve kuruluşlar tarafından hazırlanmış ve eğitimcilerin tüm dünyadaki iOS kullanıcıları için dersler, ödevler, kitaplar, sınavlar ve daha fazlasını hazırlamalarına yardımcı olan dünyanın en büyük çevrimiçi ücretsiz eğitim içerikleri kataloğuna sahip.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑