TEKNOLOJİ

Sosyal ağlarda tehlike çanları

Hackerlar; Twitter, Tumblr ve Pinterest kullanıcılarının bilgilerine ulaştı

22 Şubat 2013 Saat: 16:53
Sosyal ağlarda tehlike çanları
Sosyal ağlarda tehlike çanları
Twitter, Tumblr ve Pinterest için müşteri destek hizmeti veren Zendesk hackerların saldırısına uğradı. Sosyal medya şirketlerinin müşterilerinden gelen sorunların çözümü için destek veren firmaya saldırı yapıldı. 
Zendesk sitesindeki blogunda saldırya uğradığını duyurdu. İlgili yazıda müşterilerinden özür dileyen firma, bu hafta içinde saldırganın sistemlere eriştiğini açıkladı. Firma saldırganın veya saldırganların mail hesapları ve hangi mailin hangi hesapla ilintili olduğu bilgilerini indirdiğini kaydetti. Zendesk saldırganların yararlandığı açığı yamadığını bildirdi. 
Twitter ve Tumblr hızla harekete geçerek müşterilerine Zendesk'teki saldırıyı duyurdu. Her iki firmada saldırıyla ilgili mail ve bazı bilgilerin hackerların eline geçtiğini kullanıcılarına haber verdi. 
Twitter ve Tumblr yaptıkları açıklama ile kendilerinden gelmiş gibi görünen maillere kullanıcılarının dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Hackerların ellerindeki mail adreslerini hesap isimleriyle dönmelerinden korkuluyor. Zendesk'le çalışan iki firma kulanıcılarına maille uyarıda bulundu. 
Bu nedenle Twitter ve Tumblr kullananlar bir dönem başlığında "Twitter Support" veya "Tumblr Support" yazan maillere dikkat etmeleri gerekiyor. Mailin geldiği URL kesinlikle Twitter ve Tumblr olmalıdır. Ayrıca her iki firma asla size şifrenizi sormayacaktır. Şüphelendiğiniz herhangi bir mail gelirse hemen her iki firmanın da müşteri destek birimiyle kontağa geçip bilgi alın. Ayrıca yine başlığında "Twitter Support" veya "Tumblr Support" yazan maillerin içindeki linklere tıklarken çok dikkat edin. Gittiğiniz adreslerin www.twitter.com veya www.tumblr.com olduğuna dikkat edin. Hackerlar www.twitter-support.com veya www.twittersupport.com veya twitter.supporttwitter.com gibi sahte sayfalara sizi yönlendirebilir. 
Bu tür sahte sayfalara yapacağınız girişlere çok dikkat edin. Çünkü hackerlar bu tür sahte sayfalarla sizin şifrelerinizi öğrenmek isteyecektir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑