EKONOMİ

SSK ve Bağkur emeklilerine maaş kısıtlaması getirildi 'Milyonlarca emekliyi çıldırtacak karar'

Milyonlarca emekliye çıldırtacak karar geldi. SSK ve Bağkur emeklilerine maaş kısıtlaması getirildi.

31 Ocak 2024 Saat: 10:36
SSK ve Bağkur emeklilerine maaş kısıtlaması getirildi Milyonlarca emekliyi çıldırtacak karar
SSK ve Bağkur emeklilerine maaş kısıtlaması getirildi 'Milyonlarca emekliyi çıldırtacak karar'

Vadesi gelmemiş borçlar gerekçe gösterilerek emeklilerin başvuruları aylarca askıya alınmışken, uzun süre sonra reddedilen başvuruların yenisi yapılsa dahi arada geçen süreye ait toplu ödeme SGK tarafından maalesef ödenmiyor. Yaklaşık 16 milyonun üzerindeki emeklilerin büyük bölümünü SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından mağdur ediliyor.

0x0-asgari-ucret-ara-zammi-son-durumbaskan-erdogan-aciklayacak-temmuzda-asgari-ucret-ne-kadar-kac-tl-olacak-1687072533495.jpg

28 Şubat'ta Meclis'ten geçen EYT düzenlemesinin ardından 2 milyon 250 bin vatandaşın başvurusunu askıya alan SGK, bu kez ise normal şartlarda emeklilik için gereken koşulları sağlayan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin başvurularını onaylamıyor. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, konu ile ilgili milyonlarca emekliyi ilgilendiren çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"SGK EMEKLİ AYLIĞI BAĞLAMIYOR"

Sosyal medya hesabı üzerinden kötü haberi veren Erdursun, “SGK Bağ-Kur’luları mağdur ediyor! Kanun tanımıyor! Sıfır borçla emeklilik için müracaatta bulunanlara vadesi gelmeyen borcunu ödemediği için emekli aylığı bağlamıyor. Emeklilik için müracaatta bulunduğu tarihten aylar sonra, borcun bu sürede de devam ettiği için tekrar ödeme yapmasını istiyor biriken emekli aylıklarını da ödemiyor” şeklinde açıklamada bulundu.

ekran-goruntusu-2024-01-31-082717.png

BAŞVURULAR REDDEDİLİYOR

Emeklilik başvurusu yapan ve prim, yaş şartını tamamlayan adaylar uzun süre beklemek zorunda kalıyor. SGK tarafından ilk olarak "başvuru yoğunluğu" diyerek değerlendirmeye alınmayan başvurular, daha sonrasında ise vadesi gelmemiş borçlar gerekçe gösterilerek reddediliyor.

0x0-son-dakika-maaslara-zam-yasasi-meclise-geliyor-emeklinin-memurun-gozu-3-temmuzda-1687837721695.jpg

MAAŞ KISITLAMASI YAŞANIYOR

Başvurunun onaylanmamasının ardından emekli olmak isteyen adaylar, vadesi gelmeyen borçları dahi ödeyerek yeniden başvuru yapıyor. Ancak SGK, ikinci başvuruyu geçerli başvuru olarak kabul ettiği için, aylar önce yapılan ve reddedilen başvuru nedeniyle beklenen toplu ödemeyi yapmıyor. Bu durum SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin eksik maaş almasına neden oluyor. Yeni emekli olacak milyonlarca vatandaş böylelikle binlerce liralık maaş kısıtlamasına maruz kalmış oluyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑