GÜNCEL

Suruç'ta yaralı kurtulan Sinem Kılıç, annesi ve abisinin tabutuna omuz verdi

Suruç'taki katliamdan yaralı kurtulan Sinem Kılıç, aynı saldırıda yaşamını yitiren annesi Ferdane Kılıç ile abisi Nartan Kılıç'ın tabutuna omuz verdi. Kafkas kökenliKılıç ailesinin yakınlarından Ünal Uluçay, "Bu i

21 Temmuz 2015 Saat: 17:49
Suruç'ta yaralı kurtulan Sinem Kılıç, annesi ve abisinin tabutuna omuz verdi
Suruç'ta yaralı kurtulan Sinem Kılıç, annesi ve abisinin tabutuna omuz verdi

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde dün düzenlenen bombalı intihar saldırısında ölenlerin cenazeleri memleketlerine uğurlanıyor. Saldırıda hayatını kaybeden 7 Haziran seçimlerinde HDP’nin Bursa milletvekili adayı olan Metin Kılıç’ın HDP Parti Meclisi üyesi olan eşi Ferdane Kılıç ile oğlu Nartan Kılıç’ın cenazeleri de önce uçakla İstanbul ’a ardından toprağa verilmek üzere Bursa’ya götürüldü. Naaşları taşıyanlar arasında patlamada yaralanan ailenin kızı Sinem Kılıç da vardı.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’na destek vermek isteyen HDP Parti Meclisi üyesi Ferdane Kılıç, oğlu Nartan ve kızı Sinem Kılıç ile birlikte Suruç’a gitmişti. Dünkü saldırıda Ferdane Kılıç ile oğlu Nartan Kılıç hayatını kaybederken, Sinem Kılıç da yaralanmıştı.

Acı haber üzerine Bursa’dan Suruç’a hareket eden Metin Kılıç, saldırıdan yaralı olarak kurtulan kızı Sinem Kılıç, HDP Bursa Milletvekili Asiye Kolçak ve Bursa İl Başkanı Yüksel Akgün ile birlikte cenazeleri bugün teslim aldı.

HDP Bursa İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada ise “Bugün saat 16.00’da il binamız önünde buluşup konvoy oluşturup Topçular’a cenazelerimizi almaya gideceğiz. Saat 19.00’daki eylem iptal olmuştur. Bütün halklarımızı cenazelere sahip çıkmaya çağırıyoruz. PM üyemiz Ferdane Kılıç ve oğlu Nartan Kılıç’ı yarın saat 12.30’da il binamızın önünde yapacağımız törenin ardından sonsuzluğa uğurlayacağız. Bütün halklarımızı şehitlerine sahip çıkmaya çağırıyoruz” denildi.

“BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAK ZORUNDAYIZ”

Kılıç ailesinin yakınlarından Ünal Uluçay, “Bu işin Kürt’ü Türk’ü, Laz’ı, Çerkez’i yok. Bu topraklar hepimizin. Barış içerisinde yaşamak zorundayız. Bunu herkes böyle bilsin. Siyasiler de artık söylemlerini biraz daha yumuşatsın. Daha ılıman, daha barışçı çağrılar bekliyoruz”diye konuştu.

Uluçay, “Bayramın ikinci günü Suruç’a gitmeden öne Nartan’ın annesiyle de kendisiyle de telefonla görüştük. Çok mutlulardı. Nartan ve kız kardeşi ana vatanları Kafkasya’da öğrenci. Kafkasya’da üniversitede okuyorlardı” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑