YAŞAM

Taksim'de tutuklu gazeteciler yürüyüşü engellendi.

Tutuklu Kürt basını emekçilerinin 10 Eylül’de Çağlayan’da başlayacak duruşması öncesi Taksim’de yapılmak istenen yürüyüş engellendi. Tutuklu gazetecilerin yakınları, meslektaşları yaptıkları oturma eyleminde, “Tutuklu gazetec

9 Eylül 2012 Saat: 10:36
Taksim'de tutuklu gazeteciler yürüyüşü engellendi.
Taksim'de tutuklu gazeteciler yürüyüşü engellendi.

KCK adı altında gözaltına alınıp 9 aydır tutuklu bulunan Kürt basını emekçilerinin duruşması 10 Eylül’de başlayacak. Davanın ilk duruşması öncesi tutuklu gazetecilere özgürlük talebiyle Taksim Meydanı’ndan Galatasaray Meydanı’na yapılmak istenen yürüyüşe polis izin vermedi. Eyleme katılanlar oturma eylemi yaparak alkış ve sloganlarla yürüyüşün engellenmesine tepki gösterdi.

Yürüyüş engellendi, oturma eylemi yapıldı
TTutuklututukluürt basını emekçilerinin 10 Eylül’de başlayacak duruşması öncesi tutuklu gazetecilerin yakınları, meslektaşları ile yaşanan adaletsizliğe tepki gösterenler bir araya gelerek Taksim’den Galatasaray Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirmek istedi. Taksim’de çevik kuvvet ekipleri yürüyüş gerçekleştirmek isteyen kitleyi abluka altına aldı. Yürüyüşün engellenmesi üzerine eyleme katılanlar Taksim Meydanı’nda oturma eylemi başlattı.

“Bu dava hukuki değil siyasi”
“Baskılar bizi yıldıramaz”, “Özgür basın susturulamaz”, “Kahrolsun AKP, kahrolsun faşizm” sloganlarıyla başlatılan oturma eylemi polis ablukası altında alkışlar ve sloganlarla sürdü. Yaklaşık 1 saat süren oturma eyleminin ardından Özgür Gündem gazetesi Genel Yayın Yönetmeni avukat Eren Keskin söz aldı.

Keskin, tutuklu gazetecilerin yargılanacağı davanın hukuki değil siyasi olduğunu belirterek, “Karar AKP karargâhlarında alınmış, uygulama ise durumdan vazife çıkaran ve bizzat hükümetten emir aldığı anlaşılan yargı tarafından gerçekleştirilmiştir” dedi.

“İddianame bir kurgudan ibaret”
“Tutuklu yargılanan arkadaşlarımız Ape Musaların direniş geleneğini sürdürdükleri için bugün cezaevindeler” diyen Keskin, iddianamesinin bir kurgu olduğunu söyleyerek, “Bu kurgu en berbat Türk dizilerini bile aratmayacak bir senaryodan ibarettir. Suçlamalar saçmadır, deliller delil değildir” diye konuştu.

Keskin, “Kürtlerin hakkını vermek istemeyen ve Kürt halk hareketini bastırarak kazanımlarını yok etmek isteyen AKP hükümeti, siyasi bir kararla örgütlü Kürtlerin hepsini yok etmeye, sindirmeye yönelmiştir” dedi.

“10 Eylül’de Çağlayan’a”
AKP’nin gerçek yüzünü teşhir eden ve halkı gerçeklerden haberdar eden gazetecilerin tutuklandığını ifade eden Keskin, “rehin” alınan gazetecilerin serbest bırakılması ve AKP’nin savaş politikalarına dur demek için 10 Eylül’de Çağlayan Adliyesi’nde olma çağrısı yaptı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑