EKONOMİ

Tarih verildi tersine dönecek, gram altın 1000 lira..

Altın fiyatları yükselişe geçti, uyarılar art arda geldi. Tarih belli oldu, her şey tersine dönebilir. Aylar sonra zirveye çıkan altın fiyatlarında kararsız seyir söz konusu.

23 Şubat 2022 Saat: 10:45
Tarih verildi tersine dönecek, gram altın 1000 lira..
Tarih verildi tersine dönecek, gram altın 1000 lira..

Altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi! Kritik karar için tarih verildi, hayati önem taşıyor. Rusya’nın Ukrayna’nın doğusunda bulunan Donetsk ve Luhansk’ın bağımsızlığını tanımasıyla küresel çapta yeni bir krizin fitili ateşlenmiş oldu.

Rusya’nın Ukrayna sınırındaki askerlerini artırması ve Rus yanlısı ayrılıkların bağımsızlığını tanıması Ukrayna’ya olası bir işgal girişimini ihtimalini kuvvetlendirdi. Rusya’nın kararı sonrası ABD ve Avrupa yaptırımları açıkladı. Rus bankaları ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakın isimler hedef alınırken ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik adımlarını ‘işgal başlangıcı’ olarak nitelendirdi.

PİYASALAR FED’İ BEKLİYOR

Ayrıca ABD Merkez Bankası’nın (Fed) mart ayında gerçekleştireceği faiz artışı piyasalar için hayati önem taşıyor. Fed beklentilerin üzerinde bir faiz artışı gerçekleştirmesi durumunda dolar küresel çapta değer kazanır ve altın fiyatlarında baskı artar. Bunun tersi bir durumda ise altında yükseliş sürebilir.

ONS ALTIN 8 AYIN ZİRVESİNDEN DÖNDÜ

Geçtiğimiz güne 1903 dolardan başlayan ons altın jeopolitik risklerin tırmanışa geçmesiyle birlikte 1918 dolara kadar yükseldi. 8 ayın zirvesini yenileyen ons altın 1907 dolardan kapandı.

Bugüne 1899 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda önceki kapanış seviyesine göre geri çekilerek 1896 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1895 dolar, en yüksek ise 1903 dolar seviyeleri görüldü.

Son günlerde altın fiyatlarında Ukrayna krizine ilişkin gelişmeler fiyatlanırken, piyasadaki karışık seyir yatırımcılar tarafından dikkatle takip ediliyor.

GRAM ALTIN İKİ AYIN ZİRVESİNDEN YÖNÜNÜ AŞAĞI ÇEVİRDİ

Yurt içinde ise ons altındaki fiyat hareketleri gram altına yansıyor. Geçtiğimiz güne 840 liradan başlayan gram altın 850 liraya kadar çıkarak 2 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Gram altın 841 liradan kapandı.

Bugüne 841 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda önceki kapanış seviyesine göre hafif geri çekilerek 840 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 836 lira, en yüksek ise 844 lira seviyeleri görüldü.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑