EKONOMİ

Tarım Fuarı kapılarını açıyor

TÜYAP, Kocaeli’nde düzenlediği fuarlara bir yenisini daha ekliyor

10 Nisan 2018 Saat: 14:10
Tarım Fuarı kapılarını açıyor
Tarım Fuarı kapılarını açıyor

Tarım Fuarı kapılarını açıyor

TÜYAP, Kocaeli’nde düzenlediği fuarlara bir yenisini daha ekliyor

Doğu Marmara Tarım, Hayvancılık ve Sera-Bahçe ve Süs Bitkileri Fuarlarını Kocaeli ile buluşturmaya hazırlanan TÜYAP Kocaeli, 11-15 Nisan tarihleri arasında tarım sektörünü bir araya getirecek. TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. tarafından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Sanayi Odası işbirliği yanı sıra, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB),  Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği,  Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR), Türkiye Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Merkez Birliği (TÜKEBİR), T.C. Kocaeli Valiliği, Kocaeli Ticaret Odası, İzmit Belediyesi,  Gebze Ticaret Odası, Körfez Ticaret Odası, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Sakarya Ticaret Borsası, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası, Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası, Akyazı Ticaret Borsası ve KOSGEB’in destekleri ile eş zamanlı olarak hazırlanan Doğu Marmara Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı ve Doğu Marmara Sera, Bahçe ve Süs Bitkileri Fuarı 11-15 Nisan 2018 tarihleri arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Fuarda ayrıca Azerbaycan, Gürcistan, Kıbrıs, Irak’tan alım heyetleri ağırlanacak.

“16 BİN AKTİF ÇİFTÇİ VAR”

Ramada Otel’de gerçekleştirilen tanıtım toplantısına, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İlhan Özel, TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz,KOSGEB Kocaeli Genel Müdürü İbrahim Ustaömer, KSO Başkan Vekili Ahmet Başaran, KOTO başkan Vekili Volkan Yılmaz, KOTO Genel Sekreteri Mert Alnıpak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Lütfi Efil katıldı. Toplantıda konuşan İl Müdürü İlhan Özel, “Kocaeli’nin yüzölçümü 3 Bin 505 kilometrekare, tarım alanı Bin 250 kilometrekare, Bin 450 metre karesi orman, geri kalanı ticaret ve sanayi alanı. Öte yandan ilimizde 24 bin kayıtlı çiftçinin 16 bini aktif çalışıyor” dedi.

“YENİ BİR FUAR KAZANDIRIYORUZ”

Kocaeli’nde ilk kez açılacak olan fuar ile ilgili bilgi veren TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz, “ TÜYAP olarak Kocaeli’nde düzenleyeceğimiz fuarlara bir yenisini daha eklemekten dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Bu yılilkini gerçekleştireceğimiz Doğu Marmara Tarım, Hayvancılık ve Sera-Bahçe veSüs Bitkileri Fuarlarımız ile sektöre canlılık getirmeyi amaçlıyoruz. Fuarımızın sektöre ve bölgeye hayırlı olmasını temenni ediyorum. Türkiye’nin en büyük fuar şehri İstanbul’un doyuma ulaşması Anadolu’yu cazibe merkezi haline getirmeye başladı. Bu kapsamda iştirakçilerle birlikte bir vizyon ortaya koyduk. Üretimin, sanayinin üssü olan Kocaeli’nin ticaretin ana merkezi haline getirilmesi için önemli bir çalışma. 160’ın üzerine firma olacak. 8 Bin 500 metrekarelik alan ürün ve hizmetlerini sergilemek üzere fuar hazırlıkları devam ediyor. Azerbaycan, İran, Gürcistan ve KKTC’den gelen misafirlerimizi de ağırlayacağız” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑