YAŞAM

Taş ocağında göçük: 1 Yaralı, 2 kayıp

Sakarya'nın Geyve İlçesi'ne bağlı Akıncılar Köyü'nde faaliyet gösteren özel bir şirkete ait taş ocağında dinamitle gerçekleştirilen patlamanın ardından göçük meydana geldi.

5 Ağustos 2013 Saat: 19:05
Taş ocağında göçük: 1 Yaralı, 2 kayıp
Taş ocağında göçük: 1 Yaralı, 2 kayıp
Sakarya'nın Geyve İlçesi'ne bağlı Akıncılar Köyü'nde bir taş ocağında göçük meydana geldi. işçilerden Ramazan Özuçar yaralı olarak kurtarılırken, İsmail Fethi Tandoğan'a ulaşılamadı. Göçük altındaki Tandoğan'a ulaşmak için çalışmalar sürdürülüyor.

2 İŞÇİYİ ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Bugün saat 15.00 sıralarında, Geyve İlçesi'ne bağlı Akıncılar Köyü'ndeki Serpaş adlı firmanın işlettiği taşocağında, Sakarya  Emniyet Müdürlüğü'nden alınan izinle dinamitle patlama gerçekleştirildi. Ancak patlamanın şiddetiyle kayalar büyük bir gürültüyle iş makinelerinin üzerine devrildi. Ocakta çalışan işçilerden Ramazan Özuçar yaralı olarak kurtarılırken, ateşçi İsmail Fethi Tandoğan ise kayaların altında kayboldu.

Patlamada yaralanan işçi Özuçar 112 ambulansı ile Sakarya  Eğitim veAraştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Bölgeye itfaiye ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Patlama anı ve sonrasında yaşanan paniği ise Akıncı Köyü Şelalelerini Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kamuran Tan, kamerasıyla görüntüledi. Emekli polis olan Kumaran Tan, kamera kayıtlarında patlama sonrasında yaşadığı dehşeti ve paniği anlatırken, patlamayla birlikte yaşanan göçük ve çevreye yayılan toz ve duman görülüyor. Patlamayı kaydeden Kamuran Tan, taş ocağında 2.5 tona yakın patlayıcı patlatıldığını söyledi.

Patlamanın diğer bir gördü tanığı Kevser Ertürk ise "Patlamayla birlikte bir anda toz bulutu geldi. Dünyanın sonu geldi diye düşündüm. Aynı fındık ağacının dibinde kardeşimle birbirimizi kaybettik. Sonra bağırışlar çıktı. Direğin üzerine çıktığımızda ocağın altında insanlar kaldığını anladık" dedi.

Göçük altında kalan İsmail Fethi Tandoğan'ın bulunabilmesi için bölgede araştırma sürerken, ocak çalışanları gazetecilerin şantiye sahasına girerek görüntü ve çekim yapmalarına izin vermeyip tepki gösterdi.

DAHA ÖNCE 38 BİN LİRA PARA CEZASI

Patlama sonrasında Sakarya Valisi Mustafa Büyük,  yaptığı açıklamada, alınan izin belgesinde standart birimde patlayıcı kullanıldığının kendilerine bildirildiğini söyledi. Vali Büyük, "Cuma günü alınan izin ile cumartesi günü patlama yapılmış. Bugün alınan izinle de bugün yapılmış. Bugün alınan izinde 30 kilo dinamit ve 1300 kilo anfo ile 52 kampül kullanılmış. Bize patlama öncesinde yapılan bildiri böyle. Buna rağmen fazla patlayıcı kullanılıp kullanılmadığını arastırıyoruz" dedi.

Vali Büyük, patlamanın olduğu ocağa geçen ay 'Çevre Kanunu'na muhalefet' suçundan 38 bin lira para cezası verildiğini de sözlerine ekledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑