YAŞAM

Tekirdağ cezaevi'nde yemeli içmeli ölüm orucu

Tekirdağ F Tipi Cezaevinde bırakanlar ve katılanlarla birlikte ölüm orucu tutanların sayısının 200 olduğu kaydedildi. Aynı hücrede kalan mahkumlardan her gün birinin aç kaldığı diğerlerinin ise yemek yediği ortaya çıktı. Share on fa

17 Kasım 2012 Saat: 12:42
Tekirdağ cezaevi'nde yemeli içmeli ölüm orucu
Tekirdağ cezaevi'nde yemeli içmeli ölüm orucu
Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde bırakanlar ve katılanlarla birlikte ölüm orucu tutanların sayısının 200 olduğu kaydedildi. Aynı hücrede kalan mahkumlardan her gün birinin aç kaldığı diğerlerinin ise yemek yediği ortaya çıktı. 
Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde anadilde savunma, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın sağlık koşulları ve cezaevlerindeki koşullarını protesto etmek amacıyla 12 Eylül 2012 tarihinden bu yana açlık grevine başlayanların sayısı 200'e yükseldi. Cezaevindeki ölüm orucu tutanların sayısının cezaevi yönetimi tarafından günlük olarak Adalet Bakanlığı'na iletildiği kaydedildi.
Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde 20 kişi ile başlayan açlık grevinin 200 kişiye ulaştığı aktarıldı. Bazı mahkûmların açlık grevinden vazgeçtiği bazı mahkûmların ise açlık grevine başladığı bildirildi.
Açlık grevindeki mahkumlar ilginç bir şekilde açlık grevinde bulunduğu ortaya çıktı. 2, 3 ve 4 kişilik hücrelerde kalan mahkumlardan her gün birinin dönüşümlü olarak açlık grevi yaptığı, diğerlerinin ise yemek yediği kaydedildi. Mahkumların 2 günden fazla aç kalmadığı Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde açlık grevinin günlük ve 2 günlük aralıklarla yapıldığı aktarıldı.
Tekirdağ Valiliği tarafından görevlendirilen doktorlu tam donanımlı bir ambulans hazır bekletildiği cezaevinde bu zamana kadar açlık grevinden dolayı rahatsızlanan olmadığı açıklandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑