YAŞAM

Topbaş'tan İstanbul'un muhtarlarına iftar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bu kentteki herkesin yaşamaktan gurur duyduğu bir şehir yaratmaya çalışıyoruz dedi.

2 Ağustos 2012 Saat: 00:38
Topbaş'tan İstanbul'un muhtarlarına iftar
Topbaş'tan İstanbul'un muhtarlarına iftar
Topbaş, İstanbul'da görev yapan muhtarlarla, Haliç Kongre Merkezi'ndeki iftar yemeğinde bir araya geldi. 
 
Yemeğin ardından konuşan Topbaş, muhtarlığın,devletin temsil edildiği bir nokta olduğunu vurgulayarak, ''Çünkü sizler orada varsanız devlet vardır'' dedi. 
 
İstanbul'da görev yapmanın önemine işaret eden Topbaş, şöyledevam etti:
 
''Bizim mahallelerimizin bazıları diğer illerden daha büyük olduğu için muhtarlık, valilik görevi gibidir. Biz beraber olursak başarırız. Birbirini karalayan, birbirini inciten bir siyasetin ötesinde olmalıyız. İstanbul'un bugün geldiği noktayı sizlere anlatacak değilim. Ben bu hizmetleri tek başıma yapmadım. Bizler her şeyi beraberce başarıyoruz. Sadece kendi gemimizin kaptanı olmamalıyız. Tüm dünyanın kaptanı olmalıyız. Bu yüzyılın 'Türk yüzyılı' olması zeminini hazırlıyoruz. Dünyayı etkileyen bir İstanbul olma yolunda ilerliyoruz.'' 
 
Topbaş, göreve geldikleri günden bu yana 52 milyar lira yatırım yaptıklarını ve ne eksiklik varsa gidermeye çalıştıklarını söyledi. 
 
Kadıköy-Kartal metro hattında, dünyada 3-4 şehirde bulunan makinistsiz sistemi devreye sokacaklarını kaydeden Topbaş, ''Bu kentteki herkesin yaşamaktan gurur duyduğu bir şehir yaratmaya çalışıyoruz. Şunu gururla söyleyebilirim ki, dünyanın gıpta duyduğu bu şehre hizmet etmek için çalışıyoruz. Bu şehre hizmet etmek bütün yorgunluklarımızı alıyor'' diye konuştu. 
 
İstanbul Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Selami Aykut da destek ve hizmetlerinden dolayı Topbaş'a plaket sunarak, İstanbul'da bir muhtar evi yapılması talebini iletti. 
 
İftar yemeğine, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Adem Baştürk, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ve İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta ile muhtarlar ve aileleri katıldı. 
 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑