EKONOMİ

Türkiye’nin yalıtım devi İzocam’dan mineral yün üretiminde yüzde 80’e varan geri dönüşüm

Türkiye'nin en büyük yalıtım üreticisi İzocam, çevre dostu yalıtım çözümleriyle sektöründe lider. Mineral yünlerin üretiminde yüzde 80’e kadar geri dönüştürülmüş malzeme kullanan İzocam, üretim atıklarını da tekrar ürün imalatında değerlendiriyor.

31 Aralık 2022 Saat: 10:56
Türkiye’nin yalıtım devi İzocam’dan mineral yün üretiminde yüzde 80’e varan geri dönüşüm
Türkiye’nin yalıtım devi İzocam’dan mineral yün üretiminde yüzde 80’e varan geri dönüşüm

Doğadan ilham alarak doğal olanı destekleyen İzocam, ülkemizdeki yasaların zorunlu tutmamasına rağmen, yapımında geri dönüşümlü malzemeler kullanılan, insan sağlığına zarar vermediği ve doğa dostu olduğu kanıtlanmış ürünler sunuyor.

Çevre dostu malzemeler içeren İzocam mineral yünler, dünyada en çok bilinen ve en güvenilir ürünler arasında yer alıyor. Üretiminde yüzde 80’e kadar geri dönüştürülmüş malzeme kullanan İzocam, yerel ve en az yüzde 30 oranında geri-dönüştürülmüş içeriğe sahip ürünleriyle sürdürülebilirliğe hizmet ederken, ürünlerinin içeriği ile de tüm canlılara ve doğaya sağlıklı bir yaşam imkanı sunuyor. İzocam Taşyünü ve Camyünü, üretiminde kullanılan geri dönüştürülmüş malzemeler sayesinde, binaların yeşil bina sertifikasyon değerlendirmelerinde, projelere ek puan kazandırıyor. İzocam Taşyünü ve Camyünü ürünler, üretimlerinde kullanılan geri dönüştürülmüş malzemeler sayesinde, kullanılan binaların LEED - BREAM ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca verilemeye başlanan Ulusal Yeşil Sertifika Sistemi "YeS-TR" gibi yeşil bina sertifikaları almalarına olanak sağlıyor.

EUCEB sertifikasına sahip ilk üretici

İzocam, yalıtım sektöründe, deri ve solunum yoluyla vücuda nüfuz eden elyafların vücuttan zararsız bir şekilde atıldığını ispatlayan EUCEB sertifikasına sahip olan ilk üretici olma özelliği de taşıyor. Sağlıklı yalıtımın bir hak olduğuna inanan İzocam, EUCEB sertifikası için gerçekleştirdiği yatırımları aralıksız olarak sürdürüyor. Uzun yıllardır İzocam Taşyünü ve İzocam Camyünü ürünlerde EUCEB sertifikası için aralıksız yatırımlar yapıyor.

İzocam, diğer taraftan polistiren bazlı XPS ve EPS ürünlerin, kalıcı bir organik kirletici olarak tanımlanan HBCD içermemesi yönündeki uyarıcı faaliyetlerini de sürdürüyor. Bu ürünlerle kullanılan HBCD maddesinin kullanımı, ülkemizde Kasım 2019 itibariyle yasaklandı. Bu nedenle XPS ve EPS ürünleri alınırken ‘HBCD Free’ (HBCD içermez) olduğuna dikkat edilmesi gerekiyor. İzocam marka XPS ve EPS ürünler, çevreye ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde yasaların belirttiği çerçevede üretiliyor.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑