TEKNOLOJİ

Türkiye’nin yerli sunucusu Netaş Bulut Sunucu, Turkcell’in sanallaştırma altyapısında önemli paya sahip

2022’de tanıtımı yapılan Türkiye’nin yerli sunucusu Netaş Bulut Sunucu, Turkcell’in sanallaştırma altyapısında önemli paya sahip olan teknoloji ekipmanlarından biri oldu.

29 Şubat 2024 Saat: 11:14
Türkiye’nin yerli sunucusu Netaş Bulut Sunucu, Turkcell’in sanallaştırma altyapısında önemli paya sahip
Türkiye’nin yerli sunucusu Netaş Bulut Sunucu, Turkcell’in sanallaştırma altyapısında önemli paya sahip

Yeni nesil iletişim altyapıları alanında yerli teknoloji kullanımını artırma misyonuyla hareket eden Netaş ve Turkcell, iki yıl önce dünyanın en büyük mobil iletişim etkinliği MWC’de duyurdukları yerli sunucu yatırımını büyütmeye devam ediyor. Şebeke altyapısını güçlendirmek amacıyla bugüne kadar gerçekleşen yatırım ile, Turkcell’in şebeke sanallaştırması süreçlerinde kullanımı planlanan Netaş Bulut Sunucu sayısı 1.000’e ulaşacak.

Türkiye’nin lider operatörü Turkcell‘in donanım odaklı bir çözümden yazılım odaklı bir çözüme giden mimarinin ihtiyaçlarına cevap vermek için tercih ettiği Netaş Bulut sunucu; çeşitlenerek artan ürün portföyüyle microservis mimariye destek veren, yeni jenerasyon teknolojilerle uyumu konusunda ülkemizin ihtiyaç duyacağı altyapı ihtiyaçlarına cevap vermek üzere tasarlandı.

Netaş Telekom İş Birimi Genel Müdürü Bülent Elönü, “Türkiye’de dijital yüzyılın mimarı Turkcell ile çıktığımız yerli teknoloji kullanım yolculuğunda çok önemli bir mihenk taşına daha ulaşmanın gururunu yaşıyoruz. Altyapısının önemli/büyük bir kısmını yerli sunuculara emanet eden Turkcell’in dünya çapında başarılarına yenilerini Netaş Bulut Sunucularda ekleyeceğine eminim” dedi. İki yıl önce MWC 2022’ye damga vuran yerli sunucunun üretim kapasitesinin de arttığından söz eden Elönü, telekom alanındaki iş ortaklıklarının yanı sıra kamu ve kurumsal şirketlerin de çok yoğun ilgi gösterdiğini dile getirdi. Yoğun ilgiye cevap verebilmek adına, Netaş’ın kendi tesislerinde üretimini sağladığı ve yeni müşterilerden aldığı siparişlerle hızla büyüyen Netaş Bulut sunucu üretim kapasitesini arttırmayı planlandığını da belirtti.

Müşterilerine hem mobil hem de sabit ağlarda ses, veri, IPTV, katma değerli tüketici ve kurumsal hizmetler sunan Turkcell, geleneksel telekom hizmetlerindeki güçlü büyümeyi sürdürmenin yanı sıra, dijital hizmet projelerinin geliştirilmesini aktif olarak destekliyor ve şebeke sanallaşma dönüşümlerinin çok önemli bir kısmını tamamlamış durumda.

Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Vehbi Çağrı Güngör, “Bölgenin öncü şirketi olarak verimliliği en üst düzeye çıkarmak için tedarikçi bağımsızlığı, ölçeklenebilirlik, hizmet çevikliği yeteneklerimizi geliştirdik. Sanallaştırmanın geleceği için Turkcell Birleşik Telekom Bulut platformunu hayata geçirdik. Birleşik Telekom Bulut yolculuğunda Netaş ile olan iş birliğimizle bu platformu, yerel sunucularla sürdürülebilir bir şekilde genişletmeye devam ediyoruz” dedi.

Bütünleşik telekom altyapısında yerli sunucu kullanılıyor

5G ve yapay zekâ teknolojilerinin giderek hayatımıza daha fazla entegre olmasıyla hareketlenen sunucu pazarında, NETAŞ Bulut Sunucusuna gösterilen ilgi de artıyor. Netaş Bulut Sunucuda bulunan en son nesil işlemci desteği, yüksek bilgi işlem yoğunluğu taleplerine cevap veren GPU kapasitesi, veri depolama ve veri iletimi için esneklik ve çeşitlilik sağlayan alt birimler ve enerji dönüşüm verimliliğini destekleyen güç kaynağı desteği ile artan ilgi ve ihtiyacı karşılıyor.

Düşük enerji tüketimiyle öne çıkan Netaş Bulut Sunucu, yüzde 95’e varan enerji dönüşüm verimliliğine sahip. Çalışırken değiştirilebilen bilgi işlem yoğunluğu yüksek sürücüleri destekleyen sunucu, en son teknolojiye sahip bellekler, işlemciler ve yüksek hızlı ethernet ağlarının kullanılmasına olanak tanıyor. Ayrıca web tabanlı sunucu yönetim yazılımı, yönetimi kolaylaştırırken, idari işletim maliyetini de düşürüyor.

Netaş Bulut Sunucu hakkında daha fazla bilgi için netas.com.tr/yerlilestirme-cozumleri adresini kullanabilirsiniz.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑