TEKNOLOJİ

Uluslararası öğrenciler Bilim Merkezi’nde

Uluslararası öğrenciler Bilim Merkezi’nde dünyanın sırlarına yolculuk yaşıyor

23 Nisan 2016 Saat: 14:54
Uluslararası öğrenciler Bilim Merkezi’nde
Uluslararası öğrenciler Bilim Merkezi’nde

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bu yıl Kocaeli Bilim Merkezi’nde organize edilen 23 Nisan Çocuk Şenliği, Eğlence ve Eğitim Festivali kapsamında ülkemize gelen çocuklar Bilim Merkezi’nde dünyanın sırlarına yolculuk yaptı.

DİNAMİK DÜNYA SERGİSİNDE DÜNYAYI TANIDILAR

Uluslararası öğrenciler dinamik dünya sergisini rehberler eşliğinde gezerek dünyayı daha yakından tanıma fırsatı buldu. Gezegenler hakkında bilgi alma imkanı bulan öğrenciler, depremin etkinlerini en gerçek şekilde anlatan sergide depremin yeryüzü üzerinde yaptığı tahribatı deneyimledi.

HAVA-SU, YAŞAM, DÜNYA, GÜNEŞ, EVREN

Dinamik Dünya Galerisi içerisinde; “Hava-Su” alanında; gaz modeli, damlalar, girdap, tornado, “Yaşam” alanında; hücre ve dna modeli, canlıların şekilleri, “Dünya” alanında; Dünya çekirdek modeli, kayalar-fosiller, deprem, 3 Boyutlu Kocaeli haritası, volkan ve heyelan videoları, “Güneş Sistemi” alanında; Güneş yolu modeli, Ay’ın evreleri, gelgitler, uzay fotoğrafları, Güneş Sistemi modeli, “Evren” alanında; tayflar, Güneş yüzeyi, yerçekimi kuyusu gibi düzenekler bulunuyor.

DENEYİMLEYEREK ÖĞRENDİLER

Dinamik Dünya Galerisi ile özellikle öğrenciler; ‘’Okyanuslardaki dev girdaplar, neden gemileri yutuyor? Artık Türkiye’de bile görmeye başladığımız hortumlar nasıl oluşur? Su buharına basınç uygularsak neler olur? Yer hareketlerini meydana getiren etkenler nelerdir? Deprem anında evimizin zemini nasıl titreşir? Güneş Sisteminde gezegenler nasıl sıralanır? Güneşteki patlamaların sırrı ne? Dünyanın kaçta kaçı sularla kaplı?’’ sorularının yanıtlarını düzenekleri kullanarak öğreniyor ve deneyimliyor.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑