YAŞAM

Urfa'da 90 ev ve işyerini su bastı

Sağanak yağışın etkili olduğu Siverek ilçesinde bazı ev ve iş yerlerinin bodrum katını su bastı.

24 Ekim 2012 Saat: 15:53
Urfa'da 90 ev ve işyerini su bastı
Urfa'da 90 ev ve işyerini su bastı
Sabah saatlerinde başlayan ve zamanla etkisini artıran sağanak, ilçede yaşamı olumsuz etkiledi. Bazı sokakların yanı sıra ev ve iş yerlerinin bodrum katlarında su baskınları oluştu. İtfaiye ekipleri evlerdeki suyu tahliye etmeye çalıştı.

Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Ali Gelener, gazetecilere yaptığı açıklamada, su baskınlarının yaşandığı yerlerde küçük çaplı maddi hasar oluştuğunu söyledi.

Belediye ekiplerinin şiddetli yağışın etkili olduğu andan itibaren gerekli önlemleri aldığını aktaran Gelener, ''Allah'a şükür ciddi bir hasar yok. Yaklaşık 90 ev ve işyerini su bastı. Ekiplerimiz, özelikle Ayvanat, Esmerçayır, Abdalağa ve Şair İbrahim Rafet mahallelerinde biriken suyu tahliye etmeye çalışıyor'' diye konuştu.

Ayvanat Mahallesi'nde bodrum katındaki evinin su baskınıyla büyük ölçüde kullanılamaz hale geldiğini ifade eden İbrahim Halil Altınsuyu da yağıştan olumsuz etkilendiklerini ve eşyalarının kullanılamaz hale geldiğini söyledi.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ise ilçede sağanak yağışın etkisini kaybettiğini ancak hafta sonuna kadar ilçede aralıklarla yağışların beklendiğini kaydetti.
 

 

Selde mahsur kalan 80 kişi kurtarıldı

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) yetkililerinden alınan bilgiye göre, Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde etkili olan sağanağın bazı bölgelerde su taşkınlarına neden olduğu bildirildi.

AFAD ekiplerinin dün akşam saatlerinden bu yana yaptıkları çalışmalarda sel ve su taşkınlarında mahsur kalan yaklaşık 80 kişi kurtarıldı.

Yağışın sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi üzerine AFAD ekiplerince bölgede hasar tespit çalışmaları başlatılırken, belediye ekipleri de su baskınına maruz kalan yerlerde tahliye çalışmalarını sürdürüyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑