EKONOMİ

Vergisini düzenli ödeyene indirim

Yüzde 5 indirim için koşullar yeniden düzenlendi: Beyannameler ait olduğu yıl ve önceki son 2 yılda yasal süresinde verilmeli. Bin liradan çok borç olmamalı.

28 Mayıs 2020 Saat: 08:29
Vergisini düzenli ödeyene indirim
Vergisini düzenli ödeyene indirim

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergisini düzenli yatıran gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerine sağlanan yüzde 5'lik indirimin koşullarını yeniden düzenledi. Buna göre; 1 milyon lirayla sınırlı olmak üzere sağlanan yüzde 5'lik vergi indiriminden yararlanmak için, beyannamenin ait olduğu yıl ile bundan önceki son 2 yıl yasal süresinde verilmiş olması gerekiyor. Ayrıca vergi indiriminden yararlanacak mükellefin bin liranın üzerinde vadesi geçmiş borcu, son 4 yılda kaçakçılık suçu bulunmayacak. Bakanlık'ın indirime ilişkin Gelir Vergisi Genel Tebliği'nde değişiklik düzenlemesi 1 Ocak 2020'den itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi. Yasal süresinde verilen beyannameye ilişkin kanuni süresinden sonra düzeltme amacıyla veya pişmanlıkla verilen beyannameler bu şartın ihlali sayılmayacak.


BEYANNAMELERE YÜZDE 40'LIK TARIFE
Geçen 
yıla ilişkin ücret geliri dışında elde edilen gelirler için verilecek beyannameler, yüzde 40'lık yeni dilim dikkate alınarak düzenlenecek. Gelir Vergisi Tebliği'ne göre; yıllık geliri 500 bin lirayı aşanlar, 500 bin liraya kadar olan kısım için 163 bin 400 lira, aşan kısmı için ise yüzde 40 gelir vergisi ödeyecek. Sporcular, hakemler, eser sahipleri kazançlarının, gelir vergisi tarifesinin dördüncü diliminde yer alan tutarı (bu yıl için 600 bin lira) aşması durumunda beyanname verecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑