KÜLTÜR/SANAT

Yakutiye Kent Meydanı'nda Aşık Reyhani Rüzgarı Esti

Erzurum merkez Yakutiye ilçe Belediyesince düzenlenen ‘Temaşa-i Ramazan’ etkinlikleri çerçevesinde Kent Meydanında merhum Aşık Reyhani için anma gecesi düzenlendi.

26 Temmuz 2012 Saat: 19:22
Yakutiye Kent Meydanı'nda Aşık Reyhani Rüzgarı Esti
Yakutiye Kent Meydanı'nda Aşık Reyhani Rüzgarı Esti

Erzurum merkez Yakutiye ilçe Belediyesince düzenlenen ‘Temaşa-i Ramazan’ etkinlikleri çerçevesinde Kent Meydanı'nda merhum Aşık Reyhani için anma gecesi düzenlendi. Gecede Reyhani'nin öğrencileri Aşık İhsan Yavuzer, Rahim Sağlam sazları ve sözleriyle geceyi şenlendirdiler.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’un ev sahipliğinde Yakutiye Kent Meydanında Aşık Reyhani yad edildi. Reyhani’nin çırağı aşık İhsan Yavuzer ile aşık Rahim Sağlam’ın katıldığı gecede Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı Erdal Güzel, ve şair İsmail İsmail Bingöl sunumlarıyla eşlik ettiler. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden anma programında vatandaşlar, Kent Meydanı'nı terk etmedi.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Türkiye'nin ve Erzurum'un yetiştirdiği büyük halk aşıklarından Reyhani için anma programı düzenlemelerinin vefa adına önemli olduğunu belirterek, "Milli ve manevi şahsiyetiyle ülkeye mal olmuş merhum Reyhani'yi ramazan etkinlikleri kapsamında yad etmek istedik. İçinden çıktığı milli ve manevi değerleri sanatında zirveye taşıyan Aşık Reyhani'yi anma programına Erzurumluların büyük ilgi göstermesi bizleri sevindirdi." diye konuştu. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑