EKONOMİ

Yeni vergi geliyor. Mehmet Şimşek açıkladı

Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında yapılan uygulamaların, enflasyon krizini çözmeye yarayıp yaramayacağına ilişkin tartışmalar sürerken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni bir vergi getirileceğini açıkladı.

23 Mayıs 2024 Saat: 10:38
Yeni vergi geliyor. Mehmet Şimşek açıkladı
Yeni vergi geliyor. Mehmet Şimşek açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet şimşek, Finansal Okuryazarlık Platformu'nun tanıtımında gerçekleştirdiği konuşmada, Türk ekonomisi ve vergi politikalarına ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Bakan Şimşek, şirketlere asgari kurumlar vergisi getirileceğini açıklarken, bu yeni uygulamaya göre şirketler kâr ya da zararlarına bakılmaksızın yüzde 10 ile 15 arasında asgari vergi ödeyecekler.

Aynı zamanda, merkezleri başka ülkelerde olan çok uluslu şirketlerin de yüzde 15 kurumlar vergisi ödeyecekler.

ekran-goruntusu-2024-05-23-092219.pngYaptığı konuşmada, borsaya ilişkin de uyarılarda bulunan Şimşek, borsada yatırım yaparken kolay yollardan para kazanmanın taşıdığı riski vurguladı ve "Birileri yüksek getiri vadediyorsa bilin ki o son derece riskli bir faaliyettir, tüyolarla hareket etmeyin" ifadelerini kullandı.

Bakan Şimşek, borsanın oyun olmadığını ve yatırım kararlarının bilgi ve analize dayalı olarak verilmesi gerektiğini ifade etti.

Enflasyon tek haneye indirildiğinde sermaye piyasalarının daha güçlü olacağını söyleyen Şimşek, mayıs ayında enflasyonun yıllık bazda zirve yapacağını fakat daha sonraları para ve maliye politikası adımlarıyla hızlı bir şekilde düşeceği öngörüsünü paylaştı.

Konuşmasında finansal okuryazarlık konusuna da değinen Şimşek, finansal okuryazarlığın müfredata eklenmesi gerektiğini ifade ederken, vatandaşların kaynaklarını heba etmek yerine sermaye piyasalarına yönlendirilmesi gerektiğini iletti.

ekran-goruntusu-2024-05-23-092259.png

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑