YAŞAM

Zihinsel engelli gence 50 bin liralık icra şoku

Malatya'da yaşayan 74 yaşındaki Zeynep Güzel, 4 zihinsel engelli çocuğundan birinin engelli maaşına, bilgileri dışında açılan 4 sabit telefon hattının yasal faiziyle 50 bin lirayı bulan borçları nedeniyle el konulmasının şaşkın

1 Nisan 2013 Saat: 12:27
Zihinsel engelli gence 50 bin liralık icra şoku
Zihinsel engelli gence 50 bin liralık icra şoku
Yeşilyurt ilçesine bağlı Kuşdoğan köyünde 4 zihinsel engelli çocuğuyla yaşam mücadelesi veren Zeynep Güzel (74), yaptığı açıklamada, eşinin ölümünün ardından talihsizliklerin bir türlü peşlerini bırakmadığını söyledi.

Evlerine, 6 Haziran 2012'de tuvaleti kullanmak isteyen 15 yaşlarındaki bir kişinin girmesine izin verdiğini belirten Güzel, 'Bir süre içeride oyalandıktan sonra ayrılan gencin, içerisinde bin 170 lira, bir çeyrek altın ile çocuklarım ve bana ait nüfus cüzdanlarının bulunduğu çantayı çaldığını fark ettim. Olayın hemen ardından savcılığa dilekçeyle müracaat ederek şikayette bulundum' diye konuştu.

Ankara'da bir iş yeri ve dört telefon hattı açmışlar

Güzel, bu olayın ardından Aralık 2012'de Ankara 26. İcra Müdürlüğü'nden oğlu Turabi Güzel (29) adına açılmış 4 sabit telefon hattına ilişkin 50 bin liralık borç tebliğinin posta yoluyla evlerine geldiğini ancak bunu almadığını ve muhtara teslim ettiğini bildirdi.

Özürlü çocuklarının yasal vasisi olduğunu açıklayan Güzel, kendi başına su bile içemediğini söylediği oğlu Turabi adına kimlerin hangi amaçla telefon hattı açtığını bilmediğini ancak bir yıl önce evlerinden gerçekleşen hırsızlık olayını yapanlardan şüphelendiğini aktardı.

Zeynep Güzel, şöyle konuştu:

'Diğer çocuklarımda olduğu gibi Turabi'nin de yasal vasisiyim. Kocam üç yıl önce hayatını kaybetti. O günden beri sıkıntı içerisinde, vatandaşın yardımları, çocuklarımın özürlü paralarıyla geçiniyoruz. Hırsızlık olayı nedeniyle sıkıntılar yaşadık. Bunu atlatamadan bu kez de dolandırıcılık kurbanı olduğumuzu anladık. Yetkililerden dolandırıcıların bulunarak cezalandırılmalarını istiyorum.

Bizi bu kadar mağdur etmeye hakları yok. Kendi başına ihtiyacını karşılayamayan oğlumun şirket ve dört ayrı telefon açtırma şansı yok. Üstelik bunlar Ankara'da yapılmış. Borç icralık olduğu için oğlumun özürlü maaşına el konuldu. Şimdi bize uzatılacak bir yardım eli bekliyoruz.'

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑