KÜLTÜR/SANAT

150 milyon dolarlık Cezanne tablosu Yalova'da ele geçirildi

Ünlü Fransız ressam Paul Cezanne'a ait olduğu sanılan 'İtalyan Genç Kız' tablosu, Yalova'da ele geçirildi. 150 milyon dolarlık tablonun sahte olup olmadığı araştırılıyor

17 Mayıs 2015 Saat: 11:34
150 milyon dolarlık Cezanne tablosu Yalova'da ele geçirildi
150 milyon dolarlık Cezanne tablosu Yalova'da ele geçirildi

Ünlü Fransız ressam Paul Cezanne’ın 1896 yılında yaptığı İtalyan Genç Kız (Young Italian Girl Resting on Her Elbow) adlı yağlı boya tablo, Yalova’da bir aracın arkasında bulundu. Tablonun değerinin 150 milyon dolar olduğu belirtildi.

Yalova Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi (KOM) ekipleri, aldıkları bir ihbar sonrasında 16 plakalı bir aracı Yalova girişinde durdurarak arama yaptı. Yapılan aramada, aracın arkasına rulo olarak gizlenmiş bir yağlı boya tablo ele geçirildi. Tablonun, ünlü Fransız ressam Paul Cezanne’ın 1896 yılında yaptığı İtalyan Genç Kız olduğu tespit edildi. 

Konuyla ilgili olarak A.A (40), C.A (46) ve V.Y(45) adlı 3 kişi Tabiat ve Kültür Varlıkları kaçakçılığı yapmak suçlaması ile sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tabloya el koyan KOM Şube ekipleri, gerçek olup olmadığının tespiti için Bursa Müzeler Müdürlüğü’ne gönderdiler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑