KÜLTÜR/SANAT

41 Genç’ten Osmanlı turu

Geleceğin liderleri Osmanlı’nın kuruluş döneminin izlerini yerinde takip etti

30 Mart 2016 Saat: 19:17
41 Genç’ten Osmanlı turu
41 Genç’ten Osmanlı turu

Gebze Belediye Başkanı Köşker’in 41 Genç, 41 Gelecek Liderlik Eğitimi Projesi’nin katılımcı gençleri, düzenlenen tarih gezisinde Bilecik-Söğüt ve İznik’te Osmanlı’nın kuruluş döneminin izlerini sürdü.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in gençlik projesi 41 Genç 41 Gelecek Liderlik Eğitimi’nin katılımcı gençleri belirlenen program dahilinde eğitim faaliyetleri ve sosyal aktivitelere devam ediyor. İstanbul Şehir Üniversitesi ile işbirliğinde hayata geçirilen 41 Genç 41 Gelecek Liderlik Eğitimi projesiyle katılımcı gençlerin kendilerini ve toplumlarını, tarihlerini tanımalarını konusunda farkındalık oluşturmaları hedefleniyor.

ERTUĞRUL GAZİ TÜRBESİ

Hafta sonu düzenlenen tarih gezisine katılan 41 Genç 41 Gelecek Liderlik Eğitimi’nin 2. dönem katılımcı gençleri Bilecik-Söğüt ve İznik’te Osmanlı’nın izini sürdü. Tarihi değerleri yerinde incelemek ve öğrenmek amacıyla düzenlenen gezide gençlerin ilk durağı Bilecik’in Söğüt ilçesi oldu. İstanbul Şehir Üniversitesi’nden İbrahim Zeyd Gerçik’in rehberliğinde tarihi doku ve kişiler hakkında bilgi alan gençler Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Bey’in babası Ertuğrul Gazi’nin türbesini ve Hamidiye Külliyesini ziyaret etti.

İZNİK’İ DE GEZDİLER

Gençlerin bir sonraki durağı Bilecik merkezde bulunan Şeyh Edebali Türbesi ve Orhan Gazi Cami oldu. Tarih kokan mekanlar hakkında geniş bilgilerle donanan 41 Genç 41 Gelecek Liderlik Eğitimi’nin katılımcı gençleri bol bol hatıra fotoğrafı çekilmeyi de ihmal etmedi. Bilecik ve Söğüt’ün ardından İznik’e geçen gençler burada İznik Yeşil Cami, Şeyh Kudbettin Cami, Süleyman Paşa Medresesi ve Ayasofya Camisi’ni ziyaret etti. Osmanlı’nın kuruluş döneminin izlerine dair bilgilerle donanan gençler tarih ve bilgi dolu gezinin arsından Gebze’ye döndü.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑