KÜLTÜR/SANAT

9 yeni film vizyonda

30 yıl erkek rolü yapan Albertin hikayesi Hizmetkar Albert Nobbs, 18. yüzyılda Danimarka Sarayında yaşanan aşk ve skandalı konu alan Yasak Aşk, iki arzusu arasında kalan bir kadın Barbara ve 2. Dünya Savaşı sırasında geçen dram Özgür Ad

21 Temmuz 2012 Saat: 21:01
9 yeni film vizyonda
9 yeni film vizyonda

BARBARA
Haftanın dramlarından ''Barbara'', iki arzusu arasında kalan bir kadının hikayesini anlatıyor.

Yönetmenliğini Christian Petzold'un yaptığı filmde Nina Hoss, Ronald Zehrfeld, Rainer Bock ve Christina Hecke rol alıyor.

Doğu Bloku'ndan bir daha dönmemek üzere kaçma isteği ile çocuk cerrahı Andre'ye duyduğu sevgi arasında kalan Barbara, doktor olarak görev yaptığı Doğu Berlin'den uzaklaştırılarak kırsal bir bölgede küçük bir hastaneye sürülmüştür. Hala ülkeden kaçmayı planlarken Andre, mesleki becerilerine duyduğu itimat, ilgili tavırları ve gülümseyişiyle kadının kafasını karıştırır. Barbara hem kendisi, hem gelecekle ilgili planları, hem de sevgisi üzerindeki kontrolünü kaybetmeye başlar.

ÖZGÜR ADAMLAR
''Özgür Adamlar'' (Les Hommes Libres), 2. Dünya Savaşı sırasında geçen bir dram.

Cezayirli göçmen Younes, kaçakçılık yaparak hayatını sürdürmektedir. Polis tarafından yakalanınca işbirliğine giderek, polise rapor vermeye başlar. Ancak bu işbirliği, Yahudi bir adamla beklenmedik şekilde gelişen dostluğu nedeniyle son bulur. Artık dostlarını korumak en önemli amacı haline gelir.

Dostunun polisler tarafından yakalanması, Younes'ı özgürlük savunucusuna dönüştürür.

Ismael Ferroukhi'nin yönettiği filmde Tahar Rahim, Michael Lonsdale, Mahmoud Shalaby, Lubna Azabal, Christopher Buchholz, Farib Labri, Stephane Rideau rol alıyor.

HİZMETKAR ALBERT NOBBS
3 dalda Oscar adaylığı bulunan ve 31. İstanbul Film Festivali'nde ödül kazanan ''Hizmetkar Albert Nobbs'' (Albert Nobbs), Albert'ın 19. yüzyıl İrlanda'sında hayatta kalabilmek için 30 yıl boyunca erkek kıyafetleri içerisinde erkek gibi çalışıp, kendi yarattığı bu durumun içerisinde kayboluş hikayesini konu ediniyor.

İngiltere ve İrlanda yapımı filmde ödüllü oyuncu Glenn Close, sıradışı aşk üçgenine yakalanan bir kadını canlandırıyor.

Yönetmen koltuğunda Rodrigo Garcia'nın oturduğu filmin oyuncuları arasında Glenn Close, Mia Wasikowska, Aaron Johnson, Janet McTeer, Pauline Collins, Brenda Fricker yer alıyor.

YASAK AŞK
62. Berlin Film Festivali'nde ''en iyi senaryo'' ve ''en iyi erkek oyuncu'' dallarında Gümüş Ayı alan ''Yasak Aşk'' (A Royal Affair), 18. yüzyıl Danimarka Sarayı'nda yaşanan büyük bir aşk ve skandalın Avrupa tarihini değiştiren bir devrime dönüşme hikayesini anlatıyor.

Filmde olaylar şöyle gelişiyor:

''Akli dengesi yerinde olmayan Kral VII. Christian'a rehberlik etmesi için saraya gelen Doktor Struensee idealist ve aydınlanmacı fikirleriyle tanınmaktadır. Doktorun devrimci nitelikteki hayat görüşleri kralı etkiler ve saraydakilerin itirazlarına rağmen aldığı kararlarda ona danışmaya başlar. Diğer taraftan benzer görüşleri paylaşan Kraliçe Caroline ile Doktor arasında zamanla karşı konulamaz bir ilişki başlar. Ortak hayaller ve tutku ile örülen bu yasak aşk bir ulusun kaderini değiştirecektir.''

Nikolaj Arcel'in yönetmenliğini üstlendiği filmde Mads Mikkelsen, Alicia Vikander, Mikkel Boe Folsgaard rol alıyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑