KÜLTÜR/SANAT

ARSU’da bahar konserleri

ARSU Sahne, 2 Mayıs’da piyanist Burak Çebi ile süren konser serisine 3 Mayıs Pazar günü saat 15.00‘ da, piyanist Çağdaş Özkan’ ın eşliğinde, genç yetenek keman solisti Elfida Su Turan ile devam ediyor.

1 Mayıs 2015 Saat: 22:30
ARSU’da bahar konserleri
ARSU’da bahar konserleri

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Aşkın Ensamble ve Başkent Üniversitesi Orkestra Akademik, Akbank Sanat, İstanbul Kültür Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Klasik Keyifler Derneği, Yunanistan Konsolosluğu, Saraybosna Müzik Akademisi ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni orkestrası ile konserler veren genç yetenek Elfida Su Turan, Veniamin Warsawsky ile keman eğitimine devam ediyor.

Yurtiçi ve yurtdışı birçok masterclassa davetli olarak katılan genç yetenek Elfida Su Turan ilk olarak Cihat Aşkın sonrasında Rodney Friend, David'e Alogna, Ellen Jewett, Hagai Shaham, Dora Schwarzberg, Ani Schnarch,T uncay Yılmaz ve Hakan Şensoy ustalık sınıflarına katılmıştır. 2009 yılından bugüne kadar Caka (Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları) projesinde yer alan keman solisti Elfida Su Turan aynı zamanda Çağdaş Eğitim Vakfı Üstün Yetenekli Burslu öğrenci statüsündedir.

Genç yaşına rağmen bir çok ödüller alan genç sanatçı, Mart 2013 de Sırbistan Müzik Pedagogları tarafından düzenlenen Uluslararası Internet Music Competition yarışmasında 8/11 yaş katagorisinde birinci seçilmiştir. Mersin Üniversitesi tarafından Nisan 2013 de düzenlenen Ulusal Gülden Turalı Keman yarışmasında en iyi Türk eseri yorumcusu ödülünü kazanan genç yetenek aynı yarışmada 8/11 yaş katagorisinde ikincilik ödülüne layık görülmüştür.

Gerek vokal gerekse enstrümental eşlik alanında geniş bir repertuara ve tecrübeye sahip olan piyanist Çağdaş Özkan, Türkiye’nin önde gelen klasik müzik dergisi Andante tarafından “...en duyarlı duo piyanisti” olarak tanımlanıyor. Bu alanda ABD’nin en prestijli müzik okullarından biri olan The Juilliard School’daki Yüksek Lisans derecesini, “Borusan Müzik Bursu” ve American Turkish Society’nin sağladığı “Ahmet Ertegün Bursu” ile 2012 yılında tamamlayan sanatçı ABD’deki

eğitimi boyunca oda müziği, duo ve orkestra piyanisti olarak Carnegie Hall ve Alice Tully Hall gibi önemli konser salonlarında konserler vermiştir. Piyanist Çağdaş Özkan Jonathan Feldman, Margo Garret, Brian Zeger ile piyano eşlik ve Prof. Ersin Onay ve Zarema Safarova ile solo piyano çalışmıştır.

Genç yetenek keman solisti Elfida Su Turan ve piyanist Çağdaş Özkan’ın beraber vereceği resitalde program;

1/ Antonio Vivaldi /Intermezzo 2/ W.A Mozart/ Sonate KV304 3/ Bela Bartok /Roumanıan Folk Dances 4/ Niccolo Paganini /Cantabile 5/ Johannes Brahms/Scherzo 6/ J.S.Bach /Allemanda-Corrente 7/ Adnan Saygun/ Horon 8/ John Williams /Schindler's List 9/ Ottokar Novacek/ Perpetuum Mobile

ARSU Sahne’ de bahar konserleri 9 Mayıs’ da piyanist Jerfi Aji ve keman sanatçısı Aida Pulake’ nin beraber vereceği resital ile devam ediyor. Konserler hakkında detaylı bilgi için www.arsuguzelsanatlar.com adresini ziyaret edebilir, bilgi@arsuguzelsanatlar.com’a mail atabilir ve 0216 336 70 40’ı arayabilirsiniz.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑