KÜLTÜR/SANAT

Ayvalık'ta Türk- Yunan Dostluk Sergisi Açıldı

Balıkesirin Ayvalık İlçesinde, Ege Rüzgarları adı verilen Türk-Yunan Dostluk ve Barış sergisi, törenle başladı.

17 Ağustos 2012 Saat: 22:57
Ayvalık'ta Türk- Yunan Dostluk Sergisi Açıldı
Ayvalık'ta Türk- Yunan Dostluk Sergisi Açıldı

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde, 'Ege Rüzgarları' adı verilen Türk-Yunan Dostluk ve Barış sergisi, törenle başladı. 

Ayvalık'ta Frambuaz House Cafe Gallery'de, saat 19.00'da, Türk ve Yunan heykeltıraş ve ressamlarından oluşan 58 sanatçının, 58 resim ve 7 heykelden oluşan serginin açılışına sanatseverlerin ilgisi büyük oldu. Serginin açılmasına öncülük eden Ayvalıklı ressam Emine Alışık, 5'incisini düzenledikleri 'Ege Rüzgarları' adını taşıyan organizasyonun, Türk-Yunan resim ve heykel sanatçıların biraraya gelmesi ve eserleriyle 2 ülke arasındaki dostluğa katkı vermeyi amaçladıklarını vurguladı. Emine Alışık, 58 sanatçıya sergiye katılmalarının anısına birer şükran belgesi verdi. 

Serginin açılışında, Ege'nin iki yakası ile dünya barışı için hazır bulundurulan güvercinlerin gökyüzüne salınması ilginç görüntülere sahne oldu. Akşam yemeğinde, ilçenin tanınmış sanatçılarından Füsun Gürsu, açılışa katılanlara Türkçe ve Yunanca şarkılarla unutulmaz bir konser verdi. 

İlçeden de sanatçıların katıldığı, 2 gün sürecek olan serginin son gününde ayrıca, Cunda adasında yer alan kilise sokağında, vatandaşlara resim ve heykel yapma konularında bilgi verileceği belirtildi. Ayvalık Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleşen serginin ikinci gününde, sanatçılar ile sanat severlerin biraraya gelmesinin amaçlandığı ifade edildi. Canlı performans çalışmasının halkla sanatı yakınlaştırmak ve Türk-Yunan dostluğunun yanı sıra iki ülke arasındaki sanatsal diyalog olduğu kaydedildi. 

SERGİYE ESERLERİ İLE KATILAN SANATÇILAR 

Fevzi Yavuz, Figen Yavuz, Aylin Koray, Anastasi Mantıoudı, Beyza Gezer, Behçet Urgun, Canan Karaburun, Cemil Aktaş, Donma Katmiertzi, Despoenal Eoni, Elenh Katsantonielia Karıp, Emine Alışık, Erdal Kocaman, Evi Athanasioy, Filiz Köksal, Filiz Çayır, George Lenis, Reyhan Adalet Gök, Günay Aral, Hamiyet Başaran, Hane Ficaner, Hüseyin Mert, Kadir Kale, Kaith Tsavarı, Katerine Vlachou, Kate Skouloppoulou Partalı, Kemal Çetinel, K. Muzaffer Gencer, Maria Karzı, Memik Kibaryaka, Nakiye Önal, Nebihe Göl, Nehir Erişmen, Nehir Kılıç, Neşe Ünlü Demirbil, Nimet Koçak, Nursel Hüner, Nur Bardakçı, Nur Ulubil, Nursel Gökmen, Bayram Oğuz Yurttadur, Ömer Lütfi Bakan, Perihan Sadıkoğlu, Pervin Özen, Salih Cebe, Seçil Yavuz, Seher Eğrigenç, Serhan Kerestecioğlu, Seval Gülun, Stella Chavıavopoulou, Sinem Anaçoğlu, Solmaz Nerat Geçay, Şehmuz Atasever, Tülin Onuk, Yavuz Deniz, Zerrin Kavram ve Xara Demakako. - 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑