KÜLTÜR/SANAT

Bakan Işık, Kültür Tepesi’nde

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İzmit’in simgelerinden biri olan Kültür Tepesi’ne giderek incelemelerde bulundu

10 Şubat 2014 Saat: 15:01
Bakan Işık, Kültür Tepesi’nde
Bakan Işık, Kültür Tepesi’nde

Kültür Tepesi başta olmak üzere Tarih Koridoru Projesi hakkında bilgi veren Başkan Doğan “ATATÜRK Heykel ve Saat Kulesi’nin olduğu alanda yenileme ve düzenleme çalışmaları yaparak burayı Kültür Tepesi adı altında yeniden İzmitlilerle buluşturduk. Bundan son derece memnunum. Çünkü İzmitliler böylesi güzel yerlere layıklar. Bu projeyi hayata geçirmiş olmaktan dolayı ayrıca gurur ve onur duyuyorum. Çünkü Kültür Tepesi kaderine terkedilmişti. Mustafa Kemal Atatürk ve atalarımızın kemikleri sızlıyordu. Şu anda ışıl ışıl parlayan güzel bir yer oldu. Biz tarihimize, atalarımıza sahip çıkıyoruz. Üstelik bunu lafta bırakmıyor, hizmetlerimizle gösteriyoruz” dedi.

“TARİH KORİDORU ORTAYA ÇIKIYOR”

Tarih Koridoru Projesi’nin kararlılıkla devam ettiğini ifade eden Başkan Doğan ““Tarih Koridoru Projesi kapsamında birçok eski yapıyı restore ettik. Özellikle büyük önem verdiğimiz Kültür Tepesi Orduevi Sineması ve Orduevi Misafirhanesi’nin yıkılması ile birlikte daha da ortaya çıktı. Kültür Tepesi, birçok tarihi dokuyu içerisinde barındıran bir bölge. Bu bölgeye sahip çıkıyoruz. Kültür Tepesi anlaşılır bir hale gelecek” diye konuştu.

“RESSAMLAR TEPESİ’NDEN GÜZEL OLACAK”

Kültür Tepesi’nin geleceğin Sanat Tepesi olduğunu ifade eden Doğan, “Kültür Tepesi’nin bu bölgesi, geleceğin Sanat Tepesi olacaktır. Paris’teki Ressamlar Tepesi’nden daha popüler bir Sanat Tepesi oluşturacağız. Sadece Türkiye’nin değil, tüm Avrupa’nın bildiği bir yer haline getireceğiz. Burada açılan alanları bir süreliğine vatandaşlarımıza otopark olarak açacağız. Daha sonra proje çalışmalarımıza başlayacağız” şeklinde konuştu.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ YIKILACAK

Proje kapsamında yıkımların devam edeceğini duyuran Başkan Doğan, “Proje kapsamında yıkımlar devam edecek. İl Sağlık Müdürlüğü binası, tarihi açıdan tescilli bir eser değil bu binayı da yıkacağız. Valilik konağı da yıkılacak. Konak için yeni bir yer arıyoruz. Yeni valilik konağı yapılınca, şimdiki valilik konağını da proje kapsamında yıkacağız” dedi.

“BİR ÇİVİ BİLE ÇAKMADILAR”

İzmit’in tarihi eserlerine geçtiğimiz dönemlerde hiç sahip çıkılmadığını belirten Başkan Doğan, “Keşke geçtiğimiz on yıllarda İzmit’in tarihi dokusuna sahip çıksalardı. Fakat bir çivi bile çakmadılar. 15 yıl boyunca tarihi değerlere maalesef önem vermediler. İzmitliler bunu hak etmedi ve unutmayacaklar” ifadesini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑