KÜLTÜR/SANAT

Balıkesir Belediyesi'nden sanata destek

Balıkesir Belediyesi, şehirde yaşayan ve üniversiteye hazırlanan liseli gençlerin gündelik yaşantılarının konu edileceği Mavi Dalga adlı sinema filmine destek verecek.

15 Eylül 2012 Saat: 17:42
Balıkesir Belediyesi'nden sanata destek
Balıkesir Belediyesi'nden sanata destek

Balıkesir Belediyesi, şehirde yaşayan ve üniversiteye hazırlanan liseli gençlerin gündelik yaşantılarının konu edileceği "Mavi Dalga" adlı sinema filmine destek verecek. Yapımcılardan Yamaç Okur, Belediye Başkanı İsmail Ok'u makamında ziyaret ederek film hakkında bilgi aktardı. 

Okur, çekime ekim ayında başlanacağını, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da destekleneceğini ifade etti. Kendisi de Balıkesirli olan Okur, "Başkanımız, ilk ziyaretimizden bu yana en büyük destekçilerimizden biri oldu. Filmin sanat, reji ve yapım ekipleri, şehrin farklı noktalarında çalışmalarına devam ediyor. Çekimler başladığında şehre farklı bir canlılık gelecek. Bu filmle biz de doğup büyüdüğümüz, kişiliğimizi şekillendiren Balıkesir'e vefa borcumuzu ödemeye çalışıyoruz." dedi. Balıkesir'de ilk kez böyle bir proje yapılacağını ve sinemada ilk kez şehrin adının duyurulacağını dile getiren yapımcılar Yamaç Okur ve Zümrüt Burul ile yönetmenler Zeynep Dadak ve Merve Kayan, filmin ulusal ve uluslararası basında büyük bir tanıtım fırsatı olduğunu dile getirirken özellikle işadamları, yerel kurum ve kuruluşlardan daha çok ilgi ve destek beklediklerini söyledi. 

Filmin şehrin en iyi şekilde tanıtacağına inandığını belirten Başkan Ok da, "Bu film, Balıkesir için önemli bir fırsat. Belediye olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz. Sizlere destek vermekten gurur duyuyorum. Balıkesir'in tanıtımına ve kültüre destekte bulunmak, bizim görevlerimizden biri. Yapım ekibinin Balıkesirli olması da destek vermemizin en büyük etkenlerinden." diye konuştu. 

Özellikle son yıllarda genç nüfusun giderek arttığı bir üniversite şehri haline dönüşen Balıkesir'de, üniversiteye hazırlanan liseli gençlerin gündelik yaşamlarına odaklanan "Mavi Dalga", Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi destekli filmin yapımcıları Okur ve Burul ile yönetmenlerinden Dadak, Balıkesir'de doğup büyümüş olmalarının getirdiği avantajı da kullanarak, tanıdık fakat alışılmadık bir şehir filmi yapmayı hedefliyor. Görüntü yönetmenliğini Hollandalı Daniel Bouquet'in üstleneceği filmin başrollerinde genç oyuncu Ayris Alptekin, Onur Saylak ve Taner Ölmez bulunuyor. Son dönemin dikkat çeken isimleri İlker Aksum, Mert Fırat, Mehmet Ali Nuroğlu, Tülin Özen ve Hazal Kaya gibi oyuncular da misafir olarak rol alacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑