KÜLTÜR/SANAT

Bayanlar korosundan muhteşem konser

Koro, Ziya Taşkent ve Yusuf Nalkesen eserlerini başarı ile seslendirdi

17 Şubat 2016 Saat: 15:32
Bayanlar korosundan muhteşem konser
Bayanlar korosundan muhteşem konser

Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Bayanlar Türk Müziği Topluluğu, muhteşem bir Türk Sanat Müziği(TSM) konserine imza attı. Gecede 17 Ağustos Marmara depreminde yitirdiğimiz Ziya Taşkent ile Türk Müziği’nin önemli bestekârlarından Yusuf Nalkesen’in eserleri seslendirildi. Birbirinden güzel eserleri büyük bir başarı ile icra eden topluluk, izleyenlerden tam not aldı.

KONSERE YOĞUN İLGİ

SDKM Büyük Sahne’de gerçekleştirilen konseri çok sayıda musiki severin yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol da izledi.

NALKESEN VE TAŞKENT ESERLERİ

Şef Ayşen Cengiz yönetimindeki Bayanlar Türk Müziği Topluluğu’nun konseri iki bölümden oluştu. Koro birinci bölümde besteci Yusuf Nalkesen’in eserlerine yer verdi. İkinci bölümde ise 17 Ağustos Marmara depreminde hayatını kaybeden TRT sanatçısı ve şef Ziya Taşkent’in eserleri koro ve solo şekilde icra edildi. Koro konserde, “Dinmiyor hiç bu akşam ne gözyaşım ne acım, Rüzgar susmuş ses vermiyor nedendir,  Ne bekledim sevgiden ne kaldı bak elimde, Ne gelen ne soran var, Bir sabah istiyorum, Ben her eylül o parkta, Saymadım kaç yıl oldu” ve “Söyle naz mı bu kaş çatış” adlı şarkıları seslendirdi.

DAKİKALARCA SÜREN ALKIŞLAR

Koronun seslendirdiği şarkılara zaman zaman konuklar da eşlik etti. Konserin sonunda vatandaşlar beğenilerini dakikalarca süren alkışlarıyla ortaya koyarken Başkan Danışmanı Tol ile Kültür Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürü Hayriye Sözen, koro şefi Ayşen Cengiz’e teşekkür çiçeği verdi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑