KÜLTÜR/SANAT

“Bir ve beraber olalım”

İzmit Belediyesi ile Yesevi Ocağı işbirliğinde bir anma etkinliği gerçekleştirildi

4 Nisan 2016 Saat: 13:43
“Bir ve beraber olalım”
“Bir ve beraber olalım”

Tarihi ve kültürel değerlere her zaman sahip çıkan ve onları yaşatmayı kendine bir borç bilen İzmit Belediyesi, bu kapsamda etkinliklerine devam ediyor.   Unesco’nun 2016 yılını Hoca Ahmet Yesevi yılı olarak ilan etmesi sebebiyle İzmit Belediyesi ile Yesevi Ocağı işbirliğinde bir anma etkinliği gerçekleştirdi. Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Hasan Sağındık ve Yesevi Sanat Topluluğu sahne aldı.

“MÜSLÜMANLIK DAHA DA GELİŞTİ”

Etkinlikte konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Türklerin Müslüman olmasıyla birlikte İslamiyet’in dünyanın her yerine yayılmasında yaşanan güçlükleri hepimizi çok iyi biliyoruz. Türkler Müslüman olduktan sonra İslam medeniyetinin gelişmesi ve yayılması için büyük gayret göstermişlerdir. Türklerin İslam anlayışının oluşmasında pek çok kişinin etkisi olmuştur. Bu kişiler aynı zamanda Türk İslam toplumlarının din, kültür ve manevi önderleri de olmuşlardır. Bugün burada, bugünlere gelmemiz, İslam’ın yayılmasına büyük katkıları olan Hoca Ahmet Yesevi’yi anmak amacıyla bir araya geldik. Biryandan Ahmet Yesevi Hocamızı anarken diğer yandan da Türk kimliğinin derinliğini paylaşıyoruz” diyerek Kazakistan’daki türbesine ve kendisinin adının verildiği Üniversiteyi ziyaret etme şansını bulduğunu söyledi.

BİZE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR”

Konuşmasında ülkemizde yaşanan olaylara da değinen Doğan, “Ülkemizin Güneydoğu bölgesinde verilen bir mücadele ve şehitlerimiz var, onları minnet ve rahmetle anıyoruz. 1071 Malazgirt Savaşı aslında Haçlı seferlerinin Türkleri, Müslümanları durdurma hareketiydi. Bu amaçla buralara kadar geldiler ama başaramadılar. Bu amaçla tarihin her aşamasında bize saldırdılar. Hepsinin amacı da Anadolu’yu Türklerin elinden almaktı. Başta Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz büyük mücadeleler veriyorlar, silahlı kuvvetlerimiz tek tek hepsini ülkemizden temizliyor. Bu mücadelede bize de önemli görevler düşüyor. Amaçlarına ulaşamamaları için daha çok çalışmamız ve daha çok birlik içinde olmamız gerekiyor.  Bir olalım, birlik olalım birbirimizin canı ciğeri olalım” diye konuştu.

 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑