KÜLTÜR/SANAT

BKM’nin Netflix hamlesi sinemacıları şoke etti!

‘Organize İşler: Sazan Sarmalı’ filminin Netflix’te yayınlanması, sinema salonu işletmecilerini şoke etti. Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği Başkanı Cenk Sezgin, “Resmen hançerlendik” dedi.

17 Şubat 2019 Saat: 10:11
BKM’nin Netflix hamlesi sinemacıları şoke etti!
BKM’nin Netflix hamlesi sinemacıları şoke etti!

Filmlerin sinemalardan hemen sonra televizyonlarda yayınlanması çok sık olmasa da alışık olduğumuz bir durum. Sinemalarda en çok iş yapan filmin, vizyondaki üçüncü haftasında internet televizyonundan yayınlanması, ilk kez oldu. Yerli film yapımcılarıyla sinema işletmeleri arasındaki ‘mısır kavgası’nı bitiren ‘Sinema Kanunu’nun çıkmasıyla, 1 Şubat’ta vizyona giren BKM filmi ‘Organize İşler: Sazan Sarmalı’nın, 15 Şubat’ta sinemalarda gösterimi devam ederken Netflix’te yayınlanması, sinema salonu işletmecilerini şoke etti.

Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) üyeleri, BKM’nin, iki haftada 2 milyon 579 bin 230 kişinin izlediği, halen sinemalarda en çok bilet kesilen filmi, Netflix’te yayınlatarak kendilerine verdiği zararı değerlendirmek için olağanüstü toplantı kararı aldı. SİSAY Başkanı Cenk Sezgin, konu hakkında şunları söyledi: “Biz sinemacılar yapımcılarımızın yanında olduğunu haykırırken, meğer onlar Netflix ile iş birliği yapıyorlarmış. Resmen hançerlendik.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑