YAŞAM

Bütün bunlara izmarit neden oldu

Alev topuna dönen kamyonet TIR'a çarptı, 2 araç da yanarak kullanılmaz hale geldi.

6 Şubat 2013 Saat: 14:37
Bütün bunlara izmarit neden oldu
Bütün bunlara izmarit neden oldu
Adıyaman'da kimyasal madde yüklü kamyonet, iddiaya göre sürücünün söndürmeden attığı sigara izmaritinin kimyasalların arasına düşmesiyle alev aldı. Alev topuna dönen kamyonet, TIR'a çarparken, 2 araçta yanarak kullanılamaz hale geldi.

Olay, gece saatlerinde Adıyaman-Şanlıurfa karayolunun 40'nci kilometresinde meydana geldi. 45 yaşındaki Ali Karagözli'nin kullandığı kimyasal madde yüklü 63 ZS 786 plakalı kamyonet, iddiaya göre sürücüsünün söndürmeden attığı sigara izmaritinin kimyasalların arasına düşmesi sonucu yanmaya başladı. Bir anda alev topuna dönen kamyonetten çıkmayı başaran sürücü Karagözli, durumu itfaiye ve jandarma ekiplerine bildirdi. Karayolundan geçen ve yangını söndürmek için duran diğer sürücüler ile birlikte yangın tüpleriyle kamyonetini söndürmeye çalıştı. 

 
FRENİ BOŞALDI, TIR'A ÇARPTI 
Yanan kamyonet, vatandaşlar tarafından söndürülmeye çalışıldığı sırada bir anda freni boşalıp hareket etmeye başladı. Hareket eden kamyonet, yangını söndürmek için yol kenarında duran 46 yaşındaki Şemsettin Ayna'ya ait 63 UD 763 plakalı TIR'a çarparak durdu. Karayolunun araç trafiğine kapanmasına neden olan olayda, kamyonetin çarptığı TIR'da alev aldı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından söndürülen TIR ve kamyonet kullanılamaz hale geldi. TIR şoförü Ayna, olayın şaşkınlığı yaşarken, "Kamyonetin yandığını görünce insanlık için durup yangını söndürmek istedim. Kimyasal yüklü olduğu için kamyonet sönmezken, bir anda freni boşalıp TIR'ıma çarptı. Yapmaya çalıştığımız insanlık bize böyle mal oldu" dedi. 
 
Jandarma ekipleri, ilgili soruşturma başlatırken, karayolu araçların çekici ile kaldırılmasının ardından yaklaşık 2 saat sonra yeniden araç trafiğine açıldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑