KÜLTÜR/SANAT

Çanakkale yeniden Kartepe’de

Kartepe Belediyesi Bilgi Evi öğrencileri Çanakkale Destanını tekrar canlandırdı

3 Haziran 2016 Saat: 16:42
Çanakkale yeniden Kartepe’de
Çanakkale yeniden Kartepe’de

Kartepe Bilgi Evi öğrencilerinin hazırladığı ve büyük beğeni toplayan Çanakkale programı “15’lilerin Destanı” önceki akşam tekrar sahnelendi.

Çanakkale Destanı’nın, 101. Yıldönümünde Kartepe Belediyesi Bilgi Evi öğrencileri geçtiğimiz Mart ayında sahnelediği ve büyük ilgi gören “15’lilerin Destanı” adlı oyunu yoğun istek üzerine tekrar canlandırdı.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde Kartepelilerin beğenisine sunulan oyunu Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Müdürü Mehmet Sönmezoğlu, Başkan Yardımcısı Abdullah Yılmaz, meclis üyeleri, muhtarlar, bilgi evi eğitmenleri, veliler ve çocuklar izledi.

KARTEPELİLERİN UNUTAMADIĞI DESTAN

“Bir Ulusun Yeniden Doğuş Destanı” olarak anılan Çanakkale Destanı, Kartepe Belediyesi Bilgi Evi öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu tiyatro oyunu ile bir kez daha anıldı. Yoğun ilgi gören oyunu tekrar izlemek için gelen konuklara savaş günleri anısına şekersiz üzüm hoşafı ikram edildi.

YOĞUN İSTEK ÜZERİNE 2. GÖSTERİM

Salonda yerini alan izleyiciler saygı duruşu ardından İstiklal Marşı’nı hep bir ağızdan söyledi. Öğrencilerin sunduğu oratoryo salondaki konuklar tarafından büyük beğeni topladı. Bilgi Evi çocuklarının Mart ayında sahnelediği Yaşam ve Sanat Akademisi Yönetmeni Mehmet Emin Demirel nezaretinde hazırlandıkları “15’lilerin Destanı” adlı oyun ile; Çanakkale’de askeri dehası ile şanlı zaferi yaşatan Mustafa Kemal ve kahraman kınalı kuzuların yaşadığı zorluklara rağmen iman dolu yürekle verdiği mücadele ruhunu yüreklere yansıttılar.

Çanakkale destanının 101.yılında öğrencilerin sergilediği oyun ile çok şey anlattığına dikkat çeken Başkan Üzülmez, “Çocuklarımızı ve onları hazırlayan eğitmenlerine teşekkür ediyorum. Biz bu yaşta çocuklarımıza Çanakkale ruhunu, bayrağımızı ve Kur-an’ı Kerimi öğretebiliyorsak ne mutlu bize. Burada en büyük pay, çocuklarını bize güvenip Bilgi Evlerine gönderen ailelerimiz, onların eğitimlerine katkı veren öğretmenleri ve bu kurumlardan faydalanan çalışkan çocuklarımızındır. Hepsini yürekten alkışlıyor ve gözlerinden öpüyorum” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑