KÜLTÜR/SANAT

Çanakkale'ye farklı bakış

Haftanın öne çıkan filmi Çanakkale Çocukları. Yönetmen Sinan Çetin bu kez kamerasını Çanakkale Savaşına odakladığı filminde bir annenin çocuklarını savaştan alma çabasını anlatıyor. Çanakkale Çocuklarında Haluk Bilginer, Oktay

30 Eylül 2012 Saat: 07:53
Çanakkale'ye farklı bakış
Çanakkale'ye farklı bakış

Daha önce Çiçek Abbas, Propaganda ve Komser Şekspir gibi filmlere imza atan ve sinemamızda hatırı sayılır bir yere sahip olan Sinan Çetin bu kez kamerasını, Çanakkale Savaşı'na odaklıyor. İki ayrı cephede iki düşman kardeş... Bir anne onları kurtarabilir mi? sorusuna cevap arayan "Çanakkale Çocukları" savaşlardan sonra atılan zafer çığlıklarının, annelerin gözyaşlarını bastırdığı günlerin bitmesini dileyen Çanakkale Çocukları bir annenin çocuklarını savaştan alma çabasını anlatıyor. Haluk Bilginer, Oktay Kaynarca, Yavuz Bingöl ile Wilma Elles gibi güçlü oyuncuların rol aldığı "Çanakkale Çocukları"nın dağıtımını Warner Bros üstlendi.

Bir annenin haykırışı savaşı durdurabilir mi?

Avustralya asıllı İngiliz vatandaşı olan Kathrine 1. Dünya Savaşı'nın alevlendiği yıllarda İttihat ve Terakki örgütünün öne çıkan adamlarından olan Kasım Bey ile evlidir. Bu evlilikten de Osman ve James isimli iki erkek çocuk dünyaya getirmiştir. Babaları Kasım Bey, Osman'ı madenleri tanımaya, James'i ise eğitim için İngiltere'ye yollamıştır. Fakat Kathrine çocuklarından ayrıldıktan sonra rahat uyku uyuyamaz ve karabasanlar görmeye başlar.

Özellikle iki kardeşin karşılıklı savaştığını ve birbirini öldürdüğünü görür her seferinde. Kasım içinse vatan ve millet sevgisi her şeyin üstündedir. Kathrine, kocasının karşı çıkışlarına rağmen Çanakkale'de savaşın devam ettiği cephenin yolunu tutar... Çanakkale Savaşı'nda yaşanan trajediye yeni bir açıdan bakan Sinan Çetin bu filmde karşılıklı iki tarafın bakış açısını gözler önüne seriyor. İki farklı cephede savaşan iki askerin ve bir annenin zamana karşı verdiği bu ölüm kalım savaşını, bu savaşın en karanlık anlarında duygusal ve yürek sızlatan bir öykülerini perdeye aktarmış film.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑