KÜLTÜR/SANAT

Cazın ustaları İstanbul’da

“Şehrin Caz Hali” temasıyla 3 Ekim’de başlayacak olan 22.Akbank Caz Festivali yine ustaları ağırlıyor

1 Ekim 2012 Saat: 15:47
Cazın ustaları İstanbul’da
Cazın ustaları İstanbul’da

Akbank’ın geleneksel caz festivali 3 Ekim 201 günü start alıyor. Festival kapsamında cazın dünyaca ünlü ustalarından Miles Smiles grubu ile Anthony Braxton Diamond Curtain Wall Quartet, caz severlerle buluşacak. Miles Smiles 7 Ekim 2012 günü saat 18.00’de Lütfü Kırdar Kongre Merkezi’nde sahne alacak.

Anthony Braxton Diamond Curtain Wall Quartet ise 17 Ekim 2012 günü saat 21.00’de Seed sahnede caz severlerle buluşacak.

 

MİLES SMİLES

20. yüzyılın en etkili caz müzisyenlerinden Miles Davis, Amerikan caz müziği geleneğinin gelişmesinde çok etkin bir rol oynamasının yanı sıra en önemli caz müzisyenlerine yol gösteren ve ilham veren bir kaynak olmayı başardı.

"Miles Smiles" oluşumu Miles Davis mezunlarından Larry Coryell, Rolling Stones'un basçısı Darryl Jones, Joey DeFrancesco, Omar Hakim, Bill Evans ve Miles Davis'in tek trompet öğrencisi Wallace Roney gibi yıldızlarını bir araya getiriyor.

Ölümünden 20 yıl sonra cazın megastar'ı Miles Davis, müzik dünyası üzerinde etkisini yaşatmayı bu tarz projeler sayesinde sürdürmektedir. Geçtiğimiz aylarda Montreal Caz Festivali ve North Sea Caz Festivali'nde sahne alan grup, efsane ismin en önemli ve iz bırakmış parçalarını bu kez de Akbank Caz Festivali kapsamında seslendirerek izleyenleri unutulmaz bir zaman yolculuğuna çıkaracak.

Larry Coryell: Gitar

Joey DeFrancesco: Org, Trompet

Wallace Roney: Trompet

Omar Hakim: Davul

Darryl Jones: Bas

Bill Evans: Saksafon

 

ANTHONY BRAXTON DİAMOND CURTAİN WALL QUARTET

1945 yılında Chicago'da doğan Braxton klasik müzik ve caz'a olan ilgisi sonucu Chicago Müzik Okulu'nda okudu. Ardından Roosevelt Üniversitesi'nde felsefe ve kompozisyon eğitimi gördü. Bu süre zarfında, saksafoncu Joseph Jarman ve Roscoe Mitchell dahil olmak üzere onunla gelecekte birlikte çalacak birçok önemli müzisyen ile tanıştı. Askerlik hizmetini tamamladıktan sonra Chicago'ya dönen Braxton, burada Creative Construction Company adında bir caz üçlüsü kurdu. Sonrasında Paris ve New York'da yaşadığı süre boyunca çeşitli gruplara öncülük etti ve pek çok albüm çıkardı. 2012 itibariyle Wesleyan Üniversitesi'nde müzik profesörü olarak müzik tarihi, doğaçlama ve kompozisyon eğitimi veren Braxton, kendini hiçbir zaman klasik bir caz sanatçısı olarak görmediğinin altını çizerek, eserlerini ve yaptığı işi "yaratıcı müzik" olarak tanımlıyor.

Anthony Braxton: Alto Saksafon, Diğer Üflemeli Çalgılar

James Fei: Sopranino, Soprano ve Alto Saksafon

Taylor Ho Bynum: Kornet ve Diğer Nefesli Çalgılar

Erica Dicker: Keman

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑