KÜLTÜR/SANAT

Çevik,”Baharı ekimde yaşayacağız”

Büyükşehir Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Çevik ekim ayında başlayacak yeni sezonu basın mensupları ile paylaştı

27 Eylül 2013 Saat: 16:39
Çevik,”Baharı ekimde yaşayacağız”
Çevik,”Baharı ekimde yaşayacağız”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 17. Sezonunu ekim ayı içerisinde açıyor. Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Çevik yeni sezon oyunları, faaliyetleri ve 5 Ekim’deki Tiyatro Bayramı hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. SDKM’de yapılan toplantıda Ekim Ayı’nın tiyatronun baharı olduğunu dile getiren Çevik, bu güne kadar 98 oyun ve 953 karakter sergileyen Şehir Tiyatroları ile Kocaeli’ye tat bırakan bir sezon hediye etme hedefinde olduklarını dile getirdi.

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Çevik 5 Ekim'de geniş bir katılımla ve pek çok etkinlikle birlikte organize edilmesi planlanan Tiyatro Bayramı, yeni sezon oyunları ile Şehir Tiyatroları faaliyet programını tanıttığı toplantıda basın mensupları ile buluştu. Bilgilendirme toplantısında Büyükşehir Şehir Tiyatroları Müdürü Turgut Çakar, Şehir Tiyatroları Sanat Yönetim Kurulu, oyuncular ve basın mensupları bulundu.

“UMARIM TAT BIRAKAN BİR SEZON HEDİYE EDERİZ”

10 Ekim'de perdelerini açacak Şehir Tiyatroları'nın toplumsal yaşama tiyatro penceresinden bakışını aktaran Genel Sanat Yönetmeni Çevik, "Ekim ayı bizim için çok özel. Ağustosta provalara başlayan çalışmalarımız ekim ayında seyircisiyle buluştuğu aydır. Ekim ayı tiyatro için bir bahardır. Provalar kostümler ışıklar, yemyeşil yapraklarıdır tiyatronun. Yeni sezon hazırlıklarının tamamladığı ve perde ile başlayan bir hasat sürecinin başlangıcıdır. Meyve verir tiyatro ve sezon sonunda da bütün meyveleriyle nasıl bir tat bıraktığı onun alıcısı tarafından karar verilir. Umarım 17. Sezona başladığımız şu süreçte beynimizde yüreğimizde, hayatımızda kolaylıklar güzelliklerle tat bırakan sezon hediye ederiz bu kentte” ifadelerini kullandı.

10 EKİM’DE PERDE DİYECEK

2013-2014 sezonundaki tüm oyunlar hakkında da kapsamlı bilgi veren Çevik, 10 Ekim Perşembe Günü Canlı Maymun Lokantası oyunu ile perde diyeceklerini dile getirerek ".Yeni sezonda Canlı Maymun, Töre, Dönemeç, Şair, Engel, Zümrüdü Anka, Sevgi Çemberi ve Masal adlı oyunlarını ilk defa sahneleyeceğiz. Bu oyunlara ek olarak geçmiş dönemlerde prömiyer yapan ve bu sezonda sahnelenecek oyunlar da olacak. Bu 13 oyundan Rasat Zamanı, Kral Lear, Dişi Horoz, Kurdele ya da Sonsuzu sayabiliriz" diye konuştu. Çevik ayrıca çok ünlü iki yönetmenle görüştüklerini ve önümüzdeki dönemde Gazap Üzümleri ve Jan Dark adlı iki önemli oyunu sergilemeyi planladıklarını da aktardı.

TİYATRO BAYRAMI

Öte yandan 5 Ekim Cumartesi Günü gerçekleştirilecek Tiyatro Bayramı hakkında da bilgi veren Çevik 17’de Yürüyüş Yolu’nda bando ve sokak tiyatrocuları eşliğinde başlayacak etkinliklerin SDKM’deki birbirinden anlamlı sergi ve konserle devam edeceği ifade etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑