GÜNCEL

CHP'li Cihaner PKK ile aynı dili kullandı

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner in attığı tweeti okuyanlar gözlerine inanamadı.

15 Ağustos 2012 Saat: 21:28
CHP'li Cihaner PKK ile aynı dili kullandı
CHP'li Cihaner PKK ile aynı dili kullandı
Kendisi de eski bir cumhuriyet savcısı olan İlhan Cihaner, dün PKK'nın yaptığı açıklamaya benzer bir dil kullandı: Örgüt, "Tunceli halkının siyasi iradesine saygı" diyerek kaçırdığı milletvekili bırakırken ileri demokrasinin ÖYM'leri TBMM'nin 8 milletvekilini zindanlarda tutuyor.
Sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan "Şiddet, yöntem olarak kullanan bir örgüt, "Tunceli halkının siyasi iradesine saygı" diyerek kaçırdığı milletvekili bırakırken ileri demokrasinin ÖYM'leri TBMM'nin 8 milletvekilini, parti başkanlarını, öğrencileri, yurtseverleri zindanlarda tutmaktadır." diye tweet atan Cihaner'in eli silahlı teröristlerin vekil kaçırmasını "halkın siyasi iradesine saygı" alıntısıyla lanse etmesi pes dedirtti.
 
PKK'NIN AÇIKLAMASI
 
PKK dün Hüseyin Aygün'le ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı;
“Gerillanın geliştirdiği dönemin devrimci hamle ve operasyon çerçevesinde Dersim’de bir gerilla birimimizin kendi inisiyatifi ile Milletvekili Hüseyin Aygün’ü işlemlerinden dolayı bir süreliğine alıkoyduğu kamuoyunca bilinmektedir. Meclis Başkanı Cemil Çiçek, AK Parti sistemi tarafından haksız yere alıkonulan 9 milletvekilini halkın iradesine saygısızlık olarak görmeyip, hareketimiz tarafından bir milletvekiline dönük gerçekleşen bir günlük tutuklamayı milletin iradesine saygısızlık olarak göstermesi Türk Devletinin çifte standartlı mantığını ortaya koymuştur. Söz konusu vekil, işlemlerinin tamamlanması ardından bugün salıverilecektir.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑