KÜLTÜR/SANAT

Coen kardeşler İstanbul Film Festivali'nde

Yarın akşam başlayacak Berlin Film Festivali'nin açılış filmi olan Coen kardeşlerin son çalışması 'Hail, Caesar!/ Yüce Sezar!', Türkiye'de ilk kez 35. İstanbul Film Festivali kapsamında Akbank Galaları bölümünde izl

11 Şubat 2016 Saat: 08:47
Coen kardeşler İstanbul Film Festivali'nde
Coen kardeşler İstanbul Film Festivali'nde

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Akbank’ın desteğiyle gerçekleştirilecek 35. İstanbul Film Festivali’ne geri sayım başladı. Festival, 7-17 Nisan tarihlerinde en yenilerden sürpriz keşiflere yılın en iyi filmleriyle sinemaseverlerle yeniden buluşmaya hazırlanıyor.
Yarın akşam başlayacak Berlin Film Festivali’nin açılışını yapacak Coen kardeşlerin son filmi 'Hail, Caesar!/ Yüce Sezar!', Türkiye’de ilk kez 35. İstanbul Film Festivali kapsamında Akbank Galaları bölümünde izleyicilerle buluşacak.

12. Filmekimi’nde gösterilen son filmleri 'Inside Llewyn Davis/ Sen Şarkılarını Söyle' ile müzik dünyasını mercek altına alan Coen kardeşler bakışlarını bu kez Hollywood’a çeviriyor. Hollywood’un 1950’lerdeki 'altın çağı'nı konu eden filmin başrolünde Josh Brolin yer alıyor. Filmde Brolin’e Ralph Fiennes, Tilda Swinton, George Clooney, Frances McDormand, Scarlett Johansson, Jonah Hill ve Channing Tatum eşlik ediyor. Bol aksiyonlu bir Hollywood komedisi olan ve müzik kullanımıyla dikkat çeken filmde Channing Tatum’un şarkı söylediği bir sahne de yer alıyor. 'Yüce Sezar!’ın görüntü yönetmenliğini ise ilk Altın Lale’yi kazanan Roger Deakins üstleniyor. Geçtiğimiz yıl 68. Cannes Film Festivali'nin jüri başkanlığını üstlenen Coen kardeşler, 2011’de de 'True Grit' ile yine Berlin Film Festivali’ni açmışlardı.

Sosyal medya hesaplarımızı takip ederek İstanbul Film Festivali ile ilgili tüm gelişmelerden; filmler, etkinlikler ve konuklarla ilgili bilgilerden ve programa dair ipuçlarından herkesten önce haberdar olabilirsiniz.
facebook.com/istanbulfilmfestivali
twitter.com/ist_filmfest
instagram.com/istfilmfest/
istfilmfest.tumblr.com
youtube.com/user/iksvistanbul
#istfilmfest16

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑