KÜLTÜR/SANAT

Darıca'da Şehirler ve Kültürler Kaynaşması Etkinliği

Darıca Belediyesi tarafından düzenlenen 7.Şehirler ve Kültürler Kaynaşması etkinliğinin ilk gününde Trabzonlular gecesi düzenledi.

2 Haziran 2013 Saat: 00:03
Darıca'da Şehirler ve Kültürler Kaynaşması Etkinliği
Darıca'da Şehirler ve Kültürler Kaynaşması Etkinliği
Darıca Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Şehirler ve Kültürler Kaynaşması etkinliğinin ilk gününde Trabzonlular gecesi düzenledi.

Darıca Belediyesi bu yıl Şehirler ve Kültürler Kaynaşması etkinliğinin 7.'sini gerçekleştiriyor. Darıca'da bulunan toplam 33 derneğin etkinliklerinin sergileneceği programda, ilk olarak Trabzonlular gecesi düzenlendi. Gece öncesi Darıca Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan dernekler kortej yaparak Darıca sahiline yürüdü. Trabzonlular gecesine Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Trabzon derneği temsilcileri ve Trabzonlu vatandaşlar katıldı. Programda konuşan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, "Hizmet gönül işidir diyerek çıktığımız hizmet yolculuğumuzda ülkemizin kültürel mozaiğini bir araya topladığımız Şehirler ve Kültürler Kaynaşması projemizle, ülkemizin birlik ve beraberliği için farklı kültürlerin kaynaşmasına zemin oluşturmak, dostlukları pekiştirmek, bu ülke topraklarında, bu ülkenin bayrağı altında birlik ve beraberlik içinde yaşayarak, bu birlikteliğin onurunu hissettirmek ve kültürel zenginliği öğrenerek sevmeyi, paylaşarak büyümeyi, bizi biz yapan geleneklerimizi ve eserlerimizin insanımızla buluşmasını sağlıyoruz. Doğudan batıya, kuzeyden güneye ülkemizin ve bütün renklerini kardeşlik ve paylaşım kültürümüzün bir paydası olarak bugün Darıca sahilimizde kardeşlik var diyoruz, dostluk var diyoruz, muhabbet var diyoruz, sevgi var diyoruz. Bütün bu güzellikler çok şükür bugün Darıca sahilinde. Bizler de bu güzelliğe gösterilen ilgi ve sevgiye layık olmaya çalışıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından yerel sanatçılar sahne alırken, genç-yaşlı yüzlerce Trabzonlu gece boyunca Karadeniz müzikleri eşliğinde eğlendi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑