KÜLTÜR/SANAT

Destan yazıyor

Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümünde vizyona giren 'Son Umut', ilk gününde büyük ilgi gördü. Filme tam not veren seyircinin ortak görüşü ise 'herkes bu filmi seyredip ders almalı'

20 Mart 2015 Saat: 10:30
Destan yazıyor
Destan yazıyor
Destan yazıyor

Çanakkale Savaşı sırasında yazılan duygusal bir mektubun hikayesini anlatan 'Son Mektup'filmi, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümünü kutladığımız önceki gün vizyona girdi. Başrollerini Tansel Öngel, Nesrin Cavadzade, Hüseyin Avni Danyal, Bülent Şakrak veBarbara Sotelsek'in paylaştığı film, vizyona girdiği ilk gün büyük bir ilgi gördü. Türk sinema tarihinin en yüksek bütçeli filmi olan 'Son Umut', seyirciden tam not aldı. 

LÜBNAN'DA DA BÜYÜK İLGİ
Türkiye'nin dört bir yanından seyircisiyle buluşan filme, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta da ilgi çok büyüktü. Gözyaşlarına hakim olamadığını ifade eden Beyrutlu Ülfet Tarkan, "Tarih kitaplarında hep okumuştuk ama ilk defa böyle duygular hissettim" dedi. 'Son Umut'u Türkiye'nin dört bir yanında seyreden seyircilerin twitter'da yaptığı yorumlardan birkaçı ise şöyle: "Filmden çıktım ve hala etkisindeyim. Tüm gençlik bu filmi seyredip ders almalı", "Zaferin 100. yılına yakışır bir film olmuş. Bizim böyle şeylere çok ihtiyacımız var. Emeği geçenlere helal olsun. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑