KÜLTÜR/SANAT

Dönemeç ocak ayında perde diyecek

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda Dönemeç adlı oyunun okuma provaları devam ediyor

14 Eylül 2013 Saat: 13:57
Dönemeç ocak ayında perde diyecek
Dönemeç ocak ayında perde diyecek
Ünlü Alman yazar Tankred Dorst’un kaleme aldığı, Behçet Necatigil’in dilimize kazandırdığı “Dönemeç” isimli oyun, Ocak ayında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Tatbikat Sahnesi’nde izleyici karşısına çıkacak. Aysel Yılmaz’ın yönettiği, Tarık Keskiner’in sanat danışmanlığını yaptığı oyunda okuma provaları yoğun şekilde devam ediyor. 
TATBİKAT SAHNESİNDE
Yönetmen Aysel Yılmaz tarafından “Zamanın, mekanın; gerçek ve gerçeküstünün bir Araf duygusu içinde hissedildiği, farklı ve biraz da düşündürücü bir oyun” olarak nitelenen Dönemeç’in büyük ilgi görmesi bekleniyor. Oyunda Şehir Tiyatroları sanatçılarından Çağrı Mengüç, Çiğdem Sarıhan Benli, Cemal Aldıç ve Ferdi Yıldız rol alıyor. Tatbikat Sahnesi’nde sahnelenecek oyunun dekor tasarımında Rona Topçuoğlu, kostüm tasarımında Veysel Çıracı, ışık tasarımında Erol Dinçdemir, ses tasarımında İlker Sevüker, görsel tasarımında ise Serkan Aktü görev yapıyor.
YAZARIN HAYATI
1925’te doğan, 6 yaşında babasını kaybederek yetim kalan, 17 yaşında okuldan ayrılıp zorunlu olarak Alman ordusuna katılan, 1947’ye kadar İngiliz ve Amerikan ordularının elinde tutsak yaşayan, La Buffonata, Ben Feuerbach, Sur Dibinde, Ne Yapılmaz ve Fernando Krapp Bana Mektup Yazmış gibi eserleri sahneye aktarılan Tankred Dorst, 1964 Gerhart Hauptmann, 1970 Floransa, 1983 Bayerische Akademie der Künste Edebiyat, 1989  Mülheim En İyi Oyun Yazarı, 1990 Georg Büchner, 1996 Eta Hoffmann ve 1998 Zürich Kenti Max Frisch Ödüllerinin de sahibi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑