KÜLTÜR/SANAT

Efsane artık yok

ABD'li Blues efsanesi B.B. King 89 yaşında hayatını kaybetti

15 Mayıs 2015 Saat: 12:44
Efsane artık yok
Efsane artık yok

Eric Clapton'dan Stevie Ray Vaughan'a kadar birçok efsanevi sanatçıya ilham kaynağı olan gitarist B.B. King 89 yaşında Las Vegas'ta hayata gözlerini yumdu.

King'e 80'lerde tip 2 diyabet teşhisi konmuştu. Nisan ayında birkaç günlüğüne hastaneye kaldırılmıştı.

Riley B. King veya B. B. King (d. 16 Eylül 1925, ABD, Berclair, Mississippi) ABD'li blues gitaristi ve bestecisi. 'King' lakabını taşıyan üç büyük Blues sanatçısından biridir. B.B takısı; "Beale Street Blues Boy" (Beale Caddesi Bluescu Çocuk) olarak 1948’de kendisine lakap olarak verilmiştir. Daha sonra "Blues Boy King" (Blues'in Çocuk/Genç Kralı) olmuş ve son olarak ise B. B. King şeklinde kısaltılmıştır.

Gitar hakimiyeti çok iyi usta bir müzisyendir. Birçok ünlü sanatçıyla düeti vardır. En önemlilerinden bazıları Jimi Hendrix, Eric Clapton ve Gary Moore gibi müzisyenlerdir. Yaşına rağmen halen konserler vermektedir. En ünlü şarkılarından biri The Thrill is Gone'dur. "Lucille" adında Gibson marka gitarıyla çalmakta ve Lucille için" hayatımda uzun süre kalan tek kadın" demektedir.

Blues Brothers 2000 filminin sonunda Eric Clapton ve Louisiana Gator Boys ile "How blue can you get" parçasını seslendirmiştir. Ayrıca Rolling Stone dergisinde yayınlanan bir listeye göre dünyanın en iyi 3. gitaristidir.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑