KÜLTÜR/SANAT

En eski sahaf, yarım asrı geride bıraktı

İzmit’in ilk ve en eski sahafı Hamdullah Yüksel, 25 yılı geride bırakmanın gururunu yaşıyor

12 Mayıs 2014 Saat: 15:58
En eski sahaf, yarım asrı geride bıraktı
En eski sahaf, yarım asrı geride bıraktı

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde 25 yıl önce küçük bir mekanda hizmet vermeye başlayan 2. El Kitapçı, sahaf dükkanı, yediden yetmişe tüm edebiyat dostlarına ve basılı yayın konusunda ihtiyacı olan herkese cevap vermeyi sürdürüyor.


GERÇEK ANLAMDA TEK SAHAF
İlk dükkandan sonra adres değiştirip, yaklaşık 10 yıldan bu yana Sanat Sokağı’nda faaliyet gösteren 2. El Kitapçı dükkanının sahibi Hamdullah Yüksel, kendisinden sonra İzmit’te irili ufaklı bir çok sahaf dükkanı açıldığını ancak gerçek anlamda sahaflığı kendilerinin sürdürdüğünü belirtti.


YAKLAŞIK 15 BİN KİTAP
Hamdullah Yüksel, okul kitaplarından romanlara, ansiklopedilerden, yardımcı ders kitaplarına, çizgili ve resimli romanlardan, yabancı dil ders kitaplarına kadar çok geniş bir yelpazeyle ihtiyaçlara cevap verdiklerini ifade ederek, “ Şu anda yaklaşık 15 bin civarında kitabımız mevcut. Ayrıca kaset ve plak çeşitlerimizle de hizmet veriyoruz” dedi.


SAHAFLA SARRAF KARIŞTIRILIYOR
Hamdullah Yüksel ilk önceleri dükkanının isminin sahaf olarak koyduğunu ancak daha sonra değiştirdiğini ifade edip, “ İnsanlarımız sahafla sarrafı karıştırıyor. Bu nedenle adımızı 2. El Kitapçı olarak değiştirdik. Uzun yıllardan beri bu isimle faaliyet veriyoruz. Böylelikle karışıklığın önüne geçtik” diye konuştu.


YÜKSEL BAĞIŞ DA YAPIYOR
Dükkanına gelen müşterileri, kitaplar konusunda da bilinçlendirdiklerini söyleyen Yüksel, zaman zaman kitap bağışı yapıyor. Yüksel, İzmit dışında, farklı şehirlerde, farklı okullara kitap bağışı yaptığını belirterek, “ Maddi durumu olmayan farklı şehirlerde okuyan kardeşlerimize katkı veriyoruz. Aynı bağışı dükkanıma gelen ve durumu iyi olmayan öğrencilere de yapıyorum” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑