KÜLTÜR/SANAT

Erdem Topuz ''Beni Sokak'ta Görenler, Beni Gerçekten Mezarcı Sanıyor''...

Başarılı Oyuncu Erdem Topuz'un hem oynayıp hemde yönettiği ve 25 yıl önce Gazi Tuğrul Ertuğrul tarafından kaleme alınan ''Mezarcı'' Dionysos Tiyatro yapımı tek perdelik oyunu 2023-2024 sezonundada yeniden perdelerini açmaya hazırlanıyor.

6 Eylül 2023 Saat: 09:47
Erdem Topuz Beni Sokakta Görenler, Beni Gerçekten Mezarcı Sanıyor...
Erdem Topuz ''Beni Sokak'ta Görenler, Beni Gerçekten Mezarcı Sanıyor''...

Oyunun İngilizce çevirisini tamamlayıp artık sahnede İngilizcede oynayabileceğini belirten oyuncu Aralık ayında Avrupa Turnesine hazırlanıyor.
Oyuncu bu oyuna İstanbul'da bulunan mezarlıklarda mezarcılarla gününün 7-8 saatini bilirkte geçirerek çalışıp bu oyunu çıkardığını ve oyunu ilk okuduğu an, ölüm ile yaşam arasında kurulan köprülerin çizgilerini hissettiğini ve bunun kendi evreni ile arasında gerilmiş bir ip gibi titreşen bir şey olduğunu vurguluyor.
Oyuncu Erdem Topuz; ''Sokakta beni görenler ve tanıyanlar Aaaa Mezarcı adam diyorlar ve nasılda tanıyorlar şaşırıyorum. Bir yandan tüylerim diken diken oluyor beni mezarcı sandılar diye diğer bir yandanda mutlu oluyorum. Oyun ve oyunculuğumun başarısını elde etmiş olarak görüyorum kendimi'' diyor.
Mezarcı Oyunu; Bir kasaba mezarlığının mezarcısının gözünden ölüme ve yaşama aynı zamandan ve aynı yerden bakma denemesini anlatıyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑