GÜNCEL

Eşini sakat bırakan kocaya 20 yıl hapis

Yozgat'ta 6 çocuk annesi eşi 28 yaşındaki Arzu Boztaş'ı geçen yıl av tüfeğiyle yaralayarak bacaklarının kesilmesine neden olduğu gerekçesiyle yargılanan 38 yaşındaki Ahmet Boztaş 20 yıl hapis cezasına mahkum oldu

5 Haziran 2015 Saat: 10:17
Eşini sakat bırakan kocaya 20 yıl hapis
Eşini sakat bırakan kocaya 20 yıl hapis

Yozgat Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Ahmet Boztaş ile avukatı TuncayŞener, bazı sanık yakınları, Ankara GATA’da tedavisi devam eden Arzu Boztaş’ın ablası Kısmet Karademir, Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi avukatlar, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın müdahil olarak katıldığı duruşmada, savcılık mütalaasının önceki oturumda okunduğu, sanık Boztaş’a, ’kasten adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan 13 ila 20 yıl arasında hapis cezası verilmesinin talep edildiği hatırlatıldı. 

Mahkeme, sanık avukatı Tuncay Şener’in savunmasını da dinledikten sonra kararını verdi. Mahkeme, ’Kasten adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan sanık Ahmet Boztaş’a 20 yıl ağır hapis cezası verdi. Kararın açıklanması sonrasında sanık yakınları önce salondan, daha sonra da adliye sarayı bahçesinden polis tarafından uzaklaştırıldı. Bu süre içerisinde Arzu Boztaş’ın avukatları ve yakınları adliyede bekletildi.

CEZADA İNDİRİM YAPILMADI

Duruşma sonrasında açıklama yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Ankara Temsilcisi Ayşen Kavas, kadın cinayetlerini durdurmak için verdikleri mücadeleden olumlu bir sonuç aldıklarını belirterek, verilen kararın Arzu Boztaş’ın ve yakınlarının acısını bir nebze olsun dindirebileceği gibi, verilen kararda indirime gidilmemesinin aynı zamanda bundan sonra kadına yönelik şiddet uygulama eyleminde olabileceklere karşı caydırıcı niteliği taşıdığını savundu.

Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi avukat Evin Konuk da duruşma sonrası yaptığı açıklamada, mahkemenin hiç bir indirime gitmeksizin üst sınırdan cezayı verdiğini, sanık Ahmet Boztaş’a 20 yıl hapis cezası verildiğini açıkladı. Duruşmayı izlemek üzere adliyeye gelen Arzu Boztaş’ın ablası Kısmet Karademir ise, kardeşinin koluna protez takıldığını, tedavisinin ise devam ettiğini anlattı.

Yozgat’ın Taşköprü Mahallesi’nde 21 Ekim 2014 tarihinde 14 yıllık evli ve 6 çocuk annesi Arzu Boztaş, eşi Ahmet Boztaş’ın av tüfeğiyle saldırısına uğramış; Ankara’da tedavi altına alınan kadının bacakları kesilmişti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑