KÜLTÜR/SANAT

Eski Ramazanlar, Kocaeli Fuarı’nda

Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaeli Fuarında düzenlenen etkinliklerinde eski Ramazanlar yaşatılıyor

8 Haziran 2016 Saat: 15:27
Eski Ramazanlar, Kocaeli Fuarı’nda
Eski Ramazanlar, Kocaeli Fuarı’nda

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca her akşam iftar sonrası saat 21.30’da etkinlikler düzenleniyor. Dini Yayınlar Fuarı’nın da yer aldığı Kocaeli Fuarı’nda her türden dini kitabı bulmak mümkün. Eski Ramazanlarda olan İbiş, Meddah, Hacivat-Karagöz’ün sahne aldığı fuarda Ramazan akşamları çok renkli geçiyor.

DİNİ YAYINLAR BU FUARDA

Ramazan akşamlarına renk katan Kocaeli’de Ramazan Dini Yayınlar Fuarı bu yıl 50. kuruluş yılını kutlayan Kocaeli Fuarı’nda yapılıyor. Dini Yayınlar Fuarı’nda dini tüm yayınlar bulunuyor. Yıldız sahnesindeyse eski Ramazanlar yaşatılıyor. Fasılla başlayan Ramazan’ın 2. günü etkinliklerinde İbiş ve Meddah gösterileri yapıldı. Gençler tarafından oldukça ilgi gören gecede, çeşitli animasyonlar ve yarışmalar da gerçekleştirildi.

ESKİ RAMAZANLARI YAŞIYORUZ

‘’Kocaeli Fuarı’ndaki Ramazan etkinliklerinde büyüklerimizin bizlere anlattığı o eski Ramazanları burada yaşayabiliyoruz’’ diyen üniversiteli gençler, dini yayınlar fuarında da istedikleri türden dini kitaba ulaşabildiklerini ifade etti. ‘’Nostaljik Ramazanları burada yaşayabiliyoruz’’ diyen gençler, fuarda birbirinden güzel etkinliklerin yapıldığını belirtti.

İLAHİ VE SÖYLEŞİ

Ramazan ayında her akşam Kocaeli Fuarı’nda bir etkinlik düzenlenecek. 9 Haziran Perşembe günü Sami Özer ilahi dinletisi, 10 Haziran Cuma Grup Tillo ilahi dinletisi, 11 Haziran Cumartesi günü Ömer Döngeloğlu tarafından “Peygamberimizin Dostları” konulu sohbet gerçekleştirilecek.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑